-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
No tak trochę tak. 🤣 Kamieni tam oryginalnie nie było, ludzie ich nawieźli żeby zatrzymać erozję. Dla pewności podszedłem do patrolu, wyjaśniłem o co mi chodzi, powiedzieli że dopóki nie przyjadę po te kamienie wywrotką to nie ma żadnego problemu. Pierwsza porcja się moczy, jakieś dwadzieścia kilo, żeby mieć rozeznanie ile to w ogóle zajmuje miejsca w baniaku.
-
Raczej nic z tego nie będzie. Lepiej zresztą, żeby nic z tego nie było. Takie wczesne inkubacje na pewno niekorzystnie wpływają na rozwój takiej młodej mamy.
-
Miło to słyszeć Nigdy mi się nie zdarzyło żeby tak młode ryby miały w tak krótkim czasie tarło. Dzięki za odpowiedź
-
Przesiadam się z SA na Malawi, miałem lampę UV 30W, czyli z górką na 450L i moim zdaniem nie jest warta zachodu. W teorii lampa ma: a) wybijać zarodniki glonów; b) wybijać mikroby; W praktyce: a) walczyłem cały czas z BBA, w końcu stały się głównym powodem przesiadki; poza tym glony w Malawi to skarb; b) dość łatwo jest po prostu trzymać mikroby z dala od akwarium; c) odpowietrzenie lampy to masa roboty, ale to może kwestia mojego ustawienia - jest zamontowana na wylocie z JBL e901, wisi sobie na ściance szafki.
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts