danielj Opublikowano 31 Sierpnia 2006 #1 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Mam problem z informacją na temat tej odmiany estherek Samce mam , a jak wygląda samica :?: :?: :?: Mam młode z jednego miotu w którym są ałaśnie samczyki BB morph i kilka dziwnych samiczek , pomarańczowe jak red-red z kropkami , a nie plamkami jak OB morph. Może ktoś zma odpowiedź czy to samiczki BB morph czy może tylko takie ubarwienie OB morph :?:
kisor Opublikowano 1 Września 2006 #2 Opublikowano 1 Września 2006 nie wiem czy dobrze pamietam, czy moze sam ubzduralem sobie to w glowie, ale morfizm wykazuja chyba tylko samce, Znaczy sie, ze inne od bazowego koloru i wzoru, czyli w tym przypadku OB morph, rodza sie tylko samce, samice sa chyba zawsez takie same. Jesli pisze bzdury, niech ktos mnie subtelnie poprawi
PiotrQ Opublikowano 1 Września 2006 #3 Opublikowano 1 Września 2006 Temat jest conajmniej arcyciekawy. Ja również słyszałem, ze BB morph to są tylko samce. Może pojawi sie ktoś, kto rozwieje nasze wątpliwosci ? Piotr.
Yankee Opublikowano 1 Września 2006 #4 Opublikowano 1 Września 2006 Może pojawi sie ktoś, kto rozwieje nasze wątpliwosci ? Piotr. Ja w tym temacie niestety nie będę mógł się wypowiedzieć, bo oddałem swoje BB. ale również jestem ciekawy
kisor Opublikowano 2 Września 2006 #5 Opublikowano 2 Września 2006 znalazłem swego czasu taki artykuł w necie: http://tinyurl.com/l835m jest co prawda o jeziorze Wiktorii i o ile dobrze rzuciłem okiem, o tamtejszych haplochromisach, ale traktuje o polimorfiżmie wśród pielęgnic, mówi o badaniach, jakie prowadzono i jakie im wychodziły krzyżówki. Gdyby ktoś by w stanie to przetłumaczyć, proponuje przyznanie mu honorowego członkostwa w Klubie
Przezda Opublikowano 15 Listopada 2014 #6 Opublikowano 15 Listopada 2014 wątek z wykopalisk, ale znam odpowiedzi na te pytania..... Mam własne OB morphy kilka lat i rodzice OB dają narybek w każdej formie. Czyli z pary OB możemy mieć: samce OB morph, samice OB morph, samce BB, samice BB i samice O morph, te o których pisał Danielj. Jakie potomstwo rodzi się dalej, jeszcze nie dotarłem do tego zagadnienia. Mam w akwa jedną samiczkę O morph i samca BB. Te akurat nie maja się ku sobie. zdjecie samiczki O morph
danielj Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor #7 Opublikowano 16 Listopada 2014 Qrcze, ja zawsze miałem same samce BB morph. Niestety gdzieś zapodziałem fotki, ale u mnie baaaardzo podobne w maści do samczyków saulosi. Przezda kusisz by władować znowu do baniaczka esterki OB morph 1
Przezda Opublikowano 16 Listopada 2014 #8 Opublikowano 16 Listopada 2014 bo są bardzo ładne ryby i interesujące z punktu rozrodu... co powstanie po rodzicach jakie niespodzianki, a tarło moich widziałeś? Nie to zajrzyj do działu rozmnażanie i odszukaj mój wpis tarło Estherae OB Morph
seemann Opublikowano 16 Listopada 2014 #9 Opublikowano 16 Listopada 2014 Przezda co się stało, że łaciaki hodujesz? gdzie twoje protki i placki? To jest OT ! na priv proszę ;-)
Przezda Opublikowano 16 Listopada 2014 #10 Opublikowano 16 Listopada 2014 Oj dawno Cię nie było See, z ww wytrzymalem pól roku, pisałem Ci że drażniło mnie ich zachowanie. A Twoje określenie na te male kolorowe rybki było "oczoje..na mbuna" hehehe. Łaciate juz mam od 2009 a nonmbune wymieniłem w 2008 To te jest OT ! Przecież prosiłem wyżej, żeby takie sprawy na priv.
Rekomendowane odpowiedzi