iquitos68 Opublikowano 2 Grudnia 2018 #51 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Odnośnie kamieni i glonów to od jakiegoś czasu chodzi po mnie wniosek, że glony znacznie lepiej prezentują się właśnie na ciemnych lub czarnych kamieniach. Niektórzy piszą, że nieważne jakie go koloru kamienie wrzuci się do akwarium i one w końcu obrosną glonami i będą ładnie wyglądać. Miałem tak przez pewien czas i powiem szczerze glony na jasnych kamieniach nie wyglądają ładnie - z jednej strony kamienia glony są, a tam gdzie światło nie dociera znajdują się jasne brzydkie plamy. To tak na marginesie, bo tu w akwarium glonów nie ma 1
troad Opublikowano 2 Grudnia 2018 #52 Opublikowano 2 Grudnia 2018 11 godzin temu, bakus_44 napisał: Dokładnie, jak napisał kolega powyżej. Brak glonów jest w moim przypadku celowy i zamierzony Aha, sorry nie doczytałem wcześniej .
bakus_44 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor #53 Opublikowano 2 Grudnia 2018 7 godzin temu, iquitos68 napisał: Odnośnie kamieni i glonów to od jakiegoś czasu chodzi po mnie wniosek, że glony znacznie lepiej prezentują się właśnie na ciemnych lub czarnych kamieniach. Niektórzy piszą, że nieważne jakie go koloru kamienie wrzuci się do akwarium i one w końcu obrosną glonami i będą ładnie wyglądać. Miałem tak przez pewien czas i powiem szczerze glony na jasnych kamieniach nie wyglądają ładnie - z jednej strony kamienia glony są, a tam gdzie światło nie dociera znajdują się jasne brzydkie plamy. Na ciemnych kamieniach glony wyglądają tak samo nieładnie ja na jasnych 1
Bezprym Opublikowano 8 Grudnia 2018 #54 Opublikowano 8 Grudnia 2018 To zależy jakie kamienie się ma. U siebie mam jasne, żółte otoczaki i jakoś glony dosyć dobrze komponowały się. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
bakus_44 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor #55 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Uroki mbuny. Jeszcze żyje, ale chyba bez szans. 20190120_215825.mp4 1 1
Tom74 Opublikowano 21 Stycznia 2019 #57 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Tak to jest z msobo, przy tym litrażu spróbuj z 3 samcami. Kawanga niestety przy msobo może się nie wybarwic, będzie zdominowana przez samca msobo.
marcin73m Opublikowano 22 Stycznia 2019 #58 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Koleżanki były takie miłe dla niej..? 1
bakus_44 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor #59 Opublikowano 22 Stycznia 2019 9 godzin temu, Tom74 napisał: Tak to jest z msobo, przy tym litrażu spróbuj z 3 samcami. Kawanga niestety przy msobo może się nie wybarwic, będzie zdominowana przez samca msobo. Msobo nie ma podjazdu do kawangi, przerósł go już i wcale nie ustępuje mu temperamentem. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że staje się hersztem zbiornika.- zajął centralną grotę maisona. Niestety wciąż nie prezentuje się jak na mój gust zbyt okazale- nawet podczas tarła, ale to zapewne wina genów/jakości ryby, a nie towarzystwa. Co do trzech samców, to raczej odpuszczę. Wciąż nie mam pewności, czy poobgryzane płetwy są zasługą samca, czy raczej agresji wewnątrzgatunkowej samic. Pewnie jedno i drugie, z tym, że samic jest dużo więcej. Godzinę temu, marcin73m napisał: Koleżanki były takie miłe dla niej..? Ciężko powiedzieć, ale całkiem możliwe.
bakus_44 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor #60 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Tak to wygląda od mniej drastycznej strony.. 5
Rekomendowane odpowiedzi