mwojciechowski47 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 #1 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witam serdecznie jestem początkującym malawistą.Akwarium z pysiami mam dopiero 2 tygodnie a już jestem zachwycony różnorodnością zachowań i odwagą tych wspaniałych ryb.Zostaną już ze mną chyba na zawsze;-) Wstawiam zdjęcie poglądowe mojego zbiorniczka i kilka danych na jego temat.Filtr biologicznym Aquael unimax 250, filtr mechaniczny Aquael turbo 1000, litraż 130l obsada 10 Saulosi (tymczasowo obsada do redukcji po odróżnieniu płci).Miłego oglądania;-)
SlavekG Opublikowano 22 Kwietnia 2018 #2 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witaj, super że tak Cie ten biotop zaraził. Jeśli pozwolisz mam kilka uwag. Dobrze by było jakbyś wywalił ten wapień filipiński bo tam w ogóle nie pasuje i dołożyłbym tych pozostałych kamieni. No i powinieneś się liczyć z tym że to szkiełko będzie troszkę za małe dla tych rybek jak dorosną. Jeśli te rybki tak Cię wciągnęły to myślę że wkrótce będziesz myślał o większym akwa i innych gatunkach 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 22 Kwietnia 2018 #3 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 4 minuty temu, mwojciechowski47 napisał: wapień wstawiłem żeby zatwardzał mi trochę Wapień nie wpłynie na twardość wody a na jej zasadowość czyli pH. W tej ilości też pewnie nieznacznie. 2
Pleziorro Opublikowano 23 Kwietnia 2018 #4 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Bardzo ładne morskie Malawi lecz niestety nie w guście większości Malawistów. 1
darkon Opublikowano 23 Kwietnia 2018 #5 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 12 godzin temu, mwojciechowski47 napisał: pojadę w weekend na wieś to przywiozę dwa duże kamienia które go zastąpią. Przywieź cztery duże i kilka średnich i trochę małych, najlepiej jednego typu, a te które są teraz usuń. 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Kwietnia 2018 #6 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Temat dotyczący filtracji został wydzielony jak niżej:
Rekomendowane odpowiedzi