Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim....

Wyraziliscie opinie nt. Wystroju akwa, pomogliscie w doborze obsady, teraz czas na jedzonko.

moglbym prosić o dobór dla:

1. Pseudotropheus sp. elongatus mphanga

2. Cynotilapia zebroides ndonga deep

3. Pseudotropheus johanni gome

Opublikowano

Witaj!

Przy tej obsadzie szedłbym w przewagę pokarmów roślinnych,z niewielkim udziałem pokarmów mięsnych coś w tym samym stylu co u kolegi @karolus w tym temacie 

Opublikowano
36 minut temu, Lmanka napisał:

Wyraziliscie opinie nt. Wystroju akwa, pomogliscie w doborze obsady, teraz czas na jedzonko.

moglbym prosić o dobór dla:

1. Pseudotropheus sp. elongatus mphanga

2. Cynotilapia zebroides ndonga deep

3. Pseudotropheus johanni gome

Nie chcę się czepaic obsady ale masz teraz roślinożerce, mięsożerce i wszystkożerce. O ile pamiętam temat to miało być coś innego zamiast Ps mphanga, chyba Labidochromis careuleus o ile się nie myle albo coś co by pasowało do pozostałych dwóch.

Opublikowano

Wszystkie 3 gatunki to wszystkożercy... do takich informacji się dokopałem, z przewaga i nastawieniem na algi.... kolega @egon44ma racje... chodziło mi bardziej o firmy jakich polecacie pokarmy... poczytałem trochę i pojawił się mętlik... 

Myslalem o Malawi flakes od tetry, spirulina forte od tropicala i d-allio od tropicala raz w tygodniu. Moze cos jeszcze wartałoby zakupić...

Opublikowano (edytowane)

Cześć Z malawi flakes zrezygnuj bo to najniższa półka po względem jakości. Polecam Omega One Freshwater Flakes. 

Edytowane przez Bezprym
Opublikowano

Z mojej strony polecam pokarmy-

Naturefood 

Northfin 

NLS-New live spektrum cichlid formula 

D-Allio plus profilaktycznie raz w tygodniu. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz. Zakupione naturefood + Spirulina od tropicala. D-allio profilaktycznie tez mała paczka. 

Jeszcze jedno. Zamawiał moze ktoś rozważany pokarm ze sklepu clarias. Spirulina tropicala jest w tym stanie, i d-allio tez. W jakich przyjeżdża to opakowaniach?