darianus Opublikowano 5 Grudnia 2021 #21 Opublikowano 5 Grudnia 2021 @Bezprym Bardzo ładnie Ci się samiec wybarwił. Już nie pamiętam, masz samice do nich? A jeśli tak, to czy podchodzą do tarła?
Bezprym Opublikowano 5 Grudnia 2021 #22 Opublikowano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Mam samice dokładnie 5 sztuk, jak pamiętasz dostałem kilka od Piotrka @piotriola. Niestety tarła jeszcze nie zaobserwowałem. Obecnie u mnie jest nerwowa sytuacja w akwarium gdyż do tarła szykuje się Protomelas taeniolatus taeniolatus Namelanje i zajął prawie połowę zbiornika. Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Bezprym 2
pablojogi Opublikowano 5 Grudnia 2021 #23 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Mam samice dokładnie 5 sztuk, jak pamiętasz dostałem kilka od Piotrka [mention=2371]piotriola[/mention]. Niestety tarła jeszcze nie zaobserwowałem. Obecnie u mnie jest nerwowa sytuacja w akwarium gdyż do tarła szykuje się Protomelas taeniolatus taeniolatus Namelanje i zajął prawie połowę zbiornika. Wariat i wielu Ci o tym mówiło jak myślałeś by je mieć w swoim akwaWysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Bezprym Opublikowano 5 Grudnia 2021 #24 Opublikowano 5 Grudnia 2021 28 minut temu, pablojogi napisał: Wariat i wielu Ci o tym mówiło jak myślałeś by je mieć w swoim akwa Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka No bez przesady ma tylko takie momenty, nie jest tak że non stop. 1
pablojogi Opublikowano 5 Grudnia 2021 #25 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Widać musi mieć więcej przestrzeniWysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Bezprym Opublikowano 5 Grudnia 2021 #26 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Dobra koniec o Protomelasie bo robi się OT.
pablojogi Opublikowano 5 Grudnia 2021 #27 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Dobra koniec o Protomelasie bo robi się OT.Sławek spokojnie Ci pisze to moje zdanie i wielu innych niestety, uparles się to masz co maszWysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
darianus Opublikowano 5 Grudnia 2021 #28 Opublikowano 5 Grudnia 2021 3 minuty temu, pablojogi napisał: Sławek spokojnie Ci pisze to moje zdanie i wielu innych niestety, uparles się to masz co masz Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Nie przesadzajmy, u pyszczaków non mbuna to raczej normalne zachowania i wcale nie trzeba być Protomelasem. U mnie to samo robił Placidochromis blue otter jak podchodził do tarła. Teraz to mniej rzuca się w oczy, bo ryby urosły i się mniej boją, ale na początku to dosłownie wszystkie siedziały w drugim rogu akwarium 3
piotriola Opublikowano 17 Grudnia 2021 #29 Opublikowano 17 Grudnia 2021 W dniu 5.12.2021 o 14:52, Bezprym napisał: Mam samice dokładnie 5 sztuk, jak pamiętasz dostałem kilka od Piotrka @piotriola. Niestety tarła jeszcze nie zaobserwowałem. Obecnie u mnie jest nerwowa sytuacja w akwarium gdyż do tarła szykuje się Protomelas taeniolatus taeniolatus Namelanje i zajął prawie połowę zbiornika. Witaj, żadne Placidochromisy nie podchodziły do tarła gdy miałem Protomelasa. Te ryby już powinny się rozmnażać, moje samice nosiły mając około 4 cm. Pisałem , powodem braku tarła może być towarzystwo lub rodzaj pokarmu. pozdrawiam
darianus Opublikowano 17 Grudnia 2021 #30 Opublikowano 17 Grudnia 2021 40 minut temu, piotriola napisał: Witaj, żadne Placidochromisy nie podchodziły do tarła gdy miałem Protomelasa. Te ryby już powinny się rozmnażać, moje samice nosiły mając około 4 cm. Pisałem , powodem braku tarła może być towarzystwo lub rodzaj pokarmu. pozdrawiam A w jakiej obsadzie je miałeś? U mnie samiec alfa dzisiaj znowu zapylił jedną samice, a samiec beta (zdjęcie klika postów wcześniej), mocno poobijany przez alfę, po przełożeniu do akwarium z fire crestami zdążył już zapylić dwie samice . Brak płetwy ogonowej mu nie przeszkodził
Rekomendowane odpowiedzi