stan Opublikowano 27 Stycznia 2020 #71 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Godzinę temu, crav napisał: Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w pełnym świetle ryby szybko tracą kolory... tzn wyrazistość... ott światło jako ciekawostka i zmiana... Dokładnie.. Im więcej światła tym ryby są bardziej blade i mniej kontrastowe. 1
pozner Opublikowano 27 Stycznia 2020 #72 Opublikowano 27 Stycznia 2020 4 godziny temu, crav napisał: Mocno mi świeci tylko 1 h. Reszta mrok... A czy próbowałeś świecić mocnym światłem dłużej? Powiedzmy przez kilka dni non stop. Nic dziwnego, że ryby tracą kolory przy nagłym dowalenie mocy. Może przy długim, stałym świeceniu zwiększoną mocą przyzwyczaiły by się do tego i nabrały wyrazistości.
crav Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor #73 Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, pozner napisał: A czy próbowałeś świecić mocnym światłem dłużej? Powiedzmy przez kilka dni non stop. Nic dziwnego, że ryby tracą kolory przy nagłym dowalenie mocy. Może przy długim, stałym świeceniu zwiększoną mocą przyzwyczaiły by się do tego i nabrały wyrazistości. Tak próbowałem bo przez kilka tygodni nie miałem sterownika i świeciło się na maxa... po za tym że mnie się to nie podobało to ryby wyglądały słabo... przy sterowniku od romka nie zaświeca "naglym dowaleniu " tylko dzieje się to kilka godzin... od 15 do 22 i od 23 wygasa bodajże do 1. to moje zdanie i moje obserwacje u kogoś może być inaczej... Edytowane 28 Stycznia 2020 przez crav
Jeb_us Opublikowano 28 Stycznia 2020 #74 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Potwierdzam baniak petarda nawet moja żona która nie jest specjalnie zainteresowana akwarystyka mówiła że robi wrażenie, zresztą dzięki doświadczeniu @crav, będę i ja mógł podobny projekt ukończyć. Co do samego basenu który Zbyszek posiada, to woda kryształ, fakt ryby pięknie się prezentują, wad podczas inspekcji nie znaleziono 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. timi-akwaria.pro Opublikowano 29 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #75 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Grudzień 2018 10
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. timi-akwaria.pro Opublikowano 29 Stycznia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #76 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Czerwiec 2018 12
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. crav Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #77 Opublikowano 6 Lutego 2020 Minutka sprzed akwarium... 20200206_201311.mp4 22
iquitos68 Opublikowano 6 Lutego 2020 #78 Opublikowano 6 Lutego 2020 Fajnie wygląda ta grupka łobuzów livingstoni okupująca bramę przy dnie 1
crav Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor #79 Opublikowano 6 Lutego 2020 Livi jest jeden, ale polystigmy sa 2×3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. crav Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #80 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez crav 14
Rekomendowane odpowiedzi