Skocz do zawartości

160X60X60 prośba o pomoc w obsadzie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jakie masz doświadczenie oraz ile nasz tych ngar i demasoni, ale można by to tak ogarnąć:

-Chindongo demasoni (większa grupa) 

-Pseudotropheus elegans Ngara (większa grupa) 

-Tropheops chilumba. 

Ewentualnie demasoni oddać, a zostawić Labeotropheus trewavasae Thumbi (tutaj występuje podobieństwo do samic Tropheopsa, chyba że samice trewavasae  masz OB?). 

Ten zbiornik ma 150, czy 160cm długości? 

Edytowane przez przemo-h

9 godzin temu, Gladiator1111 napisał:

Na początku wszystko było pięknie, nabyłem kilka gatunków o hodowcy rosły i ładnie się wybarwiały.

Pewnego dnia otrzymałem od kolegi który pozbywał się akwarium kilka odmian pyszczków.

Dla mnie to jest jakaś ściema. 130 ryb w takim akwarium to jak karpie przed świętami. Nie kupuję tego. Daj kolego zdjęcie tego akwarium, bo nie uwierzę, gdy nie zobaczę.

• Lubię to 2
  • Haha 1

2 godziny temu, przemo-h napisał:

Kolega się przestraszył @poznera, albo ja dałem się nabrać?. Też jestem ciekaw jak gęsto jest w takim akwarium. Chochlą można mieszać i nalewać. ?

Nikogo się nie przestraszyłem :), nie siedzę całymi dniami przy komputerze dlatego dopiero teraz odpisuję.

Panowie testy wody robię regularnie wszystko w normie, podmiany robię raz w tygodniu.Test JBL elektroniczny (telefon)

Akwarium posiadam od października wiec nie oczekujcie karpi po 18-22cm, raczej 6-8cm

Akwarium jak na tą ilość ryb wygląda kolorowo :) zdjęcia ,zdjęcia można zaciągnąć z internetu nie będzie żaden dowód w sprawie.

Na forum nie piszę bo się nudzę tylko potrzebuję pomocy w ogarnięciu zbiornika.

Będę wdzięczny za pomoc, proszę o informację  które pomogą mi uporać się z obsadą.

Akwarium 160x60x60

Edytowane przez Gladiator1111
Poprawiłem stylistycznie

18 godzin temu, przemo-h napisał:

-Chindongo demasoni (większa grupa) 

-Pseudotropheus elegans Ngara (większa grupa) 

-Tropheops chilumba. 

Ewentualnie demasoni oddać, a zostawić Labeotropheus trewavasae Thumbi (tutaj występuje podobieństwo do samic Tropheopsa, chyba że samice trewavasae  masz OB?). 

Czyli 4 rodzaje ?

A jak chciałbym jeszcze do tego, to można ?

Cynotilapi afry cobwe
Cynotilapia afra (Jalo Reef)

W dniu 28.02.2018 o 21:32, Gladiator1111 napisał:

Nikogo się nie przestraszyłem :), nie siedzę całymi dniami przy komputerze dlatego dopiero teraz odpisuję.

Panowie testy wody robię regularnie wszystko w normie, podmiany robię raz w tygodniu.Test JBL elektroniczny (telefon)

W akwarium posiadam od października więć nie oczekujcie karpi po 18-22cm, raczej 6-8cm

Akwarium jak na tą ilość ryb wygląda kolorowo :) zdjęcia ,zdjęcia można zaciągnąć z internetu  nię będzie żaden dowód w sprawie.

Nie piszę na forum bo się nudzę tylko potrzebuję pomocy w ogarnięcie zbiornika.

Będę wdzięczny za pomoc, proszę o informację  które pomogą mi uporać się z obsadą.

Akwarium 160x60x60

Próbuję sobie to wyobrazić, że jest to możliwe przy młodych rybach, ale fotkę mógłbyś wrzucić. Tak dla przykładu, jak nie powinno się dobierać obsady do Malawi. My i tak jesteśmy w stanie ocenić czy skopiowałeś z neta, czy jest w tym baniaku obsada z tej listy?. 

Jeśli chodzi o moją propozycję i o Twojego faworyta- Tropheops chilumba... 

Trzy gatunki, nie więcej w takim zbiorniku, ale Ngary i demasoni zaproponowałem wielosamcowo (w większej grupie).

Przy takim układzie będziesz w stanie obserwować te ryby.