Gladiator1111 Opublikowano 27 Lutego 2018 #1 Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Dzień dobry, Od niedawna jestem posiadaczem akwarium z rybami Malawi. Akwarium 150x60x60, dwa Eheimy 2075,2076 + falownik Aquael reef10 000 Na początku wszystko było pięknie, nabyłem kilka gatunków o hodowcy rosły i ładnie się wybarwiały. Pewnego dnia otrzymałem od kolegi który pozbywał się akwarium kilka odmian pyszczków. Na dzień dzisiejszy już sam nie wiem co mam usunąć a co mam zostawić w akwarium, mam sporo rożnych odmian. Bardzo proszę o pomoc w dobraniu obsady, poniżej lita ryb które posiadam, chciałbym doprowadzić to wszystko do ładu... Otoparynx lithobates zimbabwe 6 Otoparynx lithobates black 5 Pseudotropheus demasoni 7 Pseudotropheus socolofi Albino 9 Metriaclima estherae 'red red' 6 Pseudotropheus sp. acei "Ngara" 8 Labeotropheus trewavasae Thumbi 6 Protomelasa sp. Steveni taiwan 6 Haplochromis Obliquidens 8 Metriaclima elongatus Chailosi 8 Pseudotropheus sp. elongatus Mpanga 5 Iodotropheus sprengerae(rdzawy) 9 Labidochromis caeruleus "yellow" 6 Auluconary Fire Fish 5 Cynotilapi afry cobwe 8 Cynotilapia afra hara 8 Tropheops sp. chilumba 8 Copadichromis Azureus 5 German Red 1 Soulusi 5 Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gladiator1111 błedy stylistyczne
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Lutego 2018 #2 Opublikowano 27 Lutego 2018 ..sama lista jest "imponująca". Podaj jeszcze ilości danego gatunku a łatwiej będzie poukładać haremy.
Pumba Opublikowano 27 Lutego 2018 #4 Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) brak słów ... Te ryby to mają wodę w tym akwarium ? Edytowane 27 Lutego 2018 przez Pumba 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Lutego 2018 #5 Opublikowano 27 Lutego 2018 2 minuty temu, Gladiator1111 napisał: Poprawione. ..podaj w układach samiec plus samice czyli przykładowo: 1+5 ( jeden samiec + 5 samic) 1
Gladiator1111 Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor #6 Opublikowano 27 Lutego 2018 1+2 czyli 1 samiec i 2 samice Otoparynx lithobates zimbabwe 2+4 Otoparynx lithobates black 2+3 Pseudotropheus demasoni ? Pseudotropheus socolofi Albino ? Metriaclima estherae 'red red' 1+4 Pseudotropheus sp. acei "Ngara" ? Labeotropheus trewavasae Thumbi 3+3 Protomelasa sp. Steveni taiwan 1+5 Haplochromis Obliquidens 5+3 Metriaclima elongatus Chailosi 4+4 Pseudotropheus sp. elongatus Mpanga 3+3 Iodotropheus sprengerae(rdzawy) 2+7 Labidochromis caeruleus "yellow" 1+5 Auluconary Fire Fish 2+1 Cynotilapi afry cobwe 2+4 Cynotilapia afra (Jalo Reef) 1+3 Cynotilapia afra hara 2+6 Tropheops sp. chilumba ? Copadichromis Azureus 2+3 German Red 1
przemo-h Opublikowano 27 Lutego 2018 #7 Opublikowano 27 Lutego 2018 Uuuf uuuf rekordy tutaj niektórzy mogą bić. Teraz troszkę rozdzielimy tą listę poprzez moje pytanie: Oddajemy do zoologa mbunę, czy non-mbunę? Labidochromis caeruleus może pozostać w dwóch opcjach. Ten Obliquidens jest z jeziora Wiktorii, więc na pewno odpada. German red, Fire fish i socolofi albino to sztuczne twory, ale to Twoje akwarium i Twój gust. 1
pozner Opublikowano 27 Lutego 2018 #8 Opublikowano 27 Lutego 2018 Jeśli dobrze policzyłem to masz prawie 130 ryb. Nie chce mi się wierzyć.
Gladiator1111 Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor #9 Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) 29 minut temu, przemo-h napisał: Uuuf uuuf rekordy tutaj niektórzy mogą bić. Teraz troszkę rozdzielimy tą listę poprzez moje pytanie: Oddajemy do zoologa mbunę, czy non-mbunę? Labidochromis caeruleus może pozostać w dwóch opcjach. Ten Obliquidens jest z jeziora Wiktorii, więc na pewno odpada. German red, Fire fish i socolofi albino to sztuczne twory, ale to Twoje akwarium i Twój gust. Zostaje mbuna ... Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gladiator1111
Gladiator1111 Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor #10 Opublikowano 27 Lutego 2018 Wypada ze zbiornika: Obliquidens Fire fish Iodotropheus sprengerae(rdzawy) Labidochromis caeruleus "yellow" Protomelasa sp. Steveni taiwan Zamiast yellow chciałem zostawić Tropheops sp. chilumba (kolor żółty)
Rekomendowane odpowiedzi