Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki najlepszy pokarm jest dla pyszczaków, ja karmie TROPICALEM , czy to wystarczający pokarm? i jaszcze od czasu do czasu mrorzonka, komara ,artemia i wodzeń.

Pytam bo moje pysie non stop są głodne.

Przygodę z malawi zaczołem ,troszkę ponad rok temu:teraz pytanie czemu dopiero teraz się pytam o tak oczywiste i podstawowe rzeczy? ponieważ długi czas byłem nieobecny w Polsce moimi pyskami opiekowała się moja żona.

Za wszystkie odpowiedzi dziękuje i pozdrawiam.

Andzrzej.

Opublikowano

Pierwsze ważne pytanie to jakie ryby i jakie akwarium. Jak na nie odpowiesz ja podam Ci liste pokarmów.

Pyszczaki nie karmimy jednym pokarmem. Diete należy im uroizmaicać by dobrze i zdrowo rosły.

Opublikowano

Narazie mam mbuna ,wiesz takie podstawowe jak np.red-red , maigano, auratus, trawawes i dwie aulonacary, jedna z nich na zdięciu pod loginem.

Akwa 450L.

Opublikowano

Przedewszystkim źle dobrana obsada. Aulonocara to nie mbuna. Jeśli już trzymamy je z łagodną mbuną do których red red napewno nie należy. Trefcie także mają inną diete.

Także najpierw musimy się zająć obsadą bo mamy tu conajmniej 3 diety i praktycznie każdej dogodzić się nie da.

Opublikowano

Właśnie muszę tak jak powiedziałes zająć się porządkowaniem obsady.

Ty czester jako doświadczony Malawista może byś mi pomógł w tej zmianie, oczywiście jeśli byś mógł (będę wdzięczny).

A Aulonacary to ulubione pysie mojej żony i nie sądze żeby chciała je oddać i niewiem co z tym fantem zrobić.

Czester co to jest pokarm bazowy?

Opublikowano

Zapisałem ten link i go dokładnie przestudiuje,a teraz napiszę tobie jakie mam rybki:

Aulonacarax2

auratus 1+1 wczoraj kupiłem samiczkę, szkoda że tylko jedna była

trawewas 1+2 też wczoraj kupowałem samiczki

red-red 1+1 trzeba dokupić samiczki

maigano : jaszcze niewiem bo mają około jednego cm. , a są cztery sztuki

Opublikowano

podpowiedzccie mi co to jest pokarm podstawowy , jak ja karmie swoje pyski TROPIKALEM- malawi, prylem i innymi pokarmami wybarwiającymi jak i spyruliną to co? jest to odpowiedni pokarm i wystarczający nie patrząc na obsadę , bo wiadomo jak ktoś głodny to zje wszystko (w miarę rozsądku wszystko) i myślę że pyszczaki też jedzą wszystko i nie trzeba im jakis tam makaronów i szpinaków itp. itd.

Opublikowano

ja osobiście nie jestem przekonany do Tropicala (może poza spiruliną 36) płatki strasznie się kruszą (w połowie opakowania zostaje sam pył) a granulki idą na dół jak śrut.