przemo-h Opublikowano 23 Lutego 2018 #11 Opublikowano 23 Lutego 2018 Acei do tego zbiornika się na pewno nie nadają. Proponuję odpalić dla nich te 300 l na razie, a z czasem przenieść do 800 l. Trochę za szybko działasz z tymi rybami. Przygotuj te zbiorniki, a potem dopiero myśl o rybach pytając co do czego. 1
Dbk20 Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor #12 Opublikowano 23 Lutego 2018 54 minuty temu, przemo-h napisał: Acei do tego zbiornika się na pewno nie nadają. Proponuję odpalić dla nich te 300 l na razie, a z czasem przenieść do 800 l. Trochę za szybko działasz z tymi rybami. Przygotuj te zbiorniki, a potem dopiero myśl o rybach pytając co do czego. Dzieki. Wlasnie zastanawialo mnie co gdzie wpuscic... Zwalniam tempo ostatnio. Ryb jest wiecej ale to nie tak że wszystkie zostaną. Bedzie selekcja polowa wyleci do innych akwarystow. 240 dziala, 335 odpale za max 2 tygodnie. Zrobie tez wątek w start akwarium. 800 na wiosnę - obiecuję i Wam i sobie - myślę tylko gdzie - strop niby betonowy ale bez podporki w piwnicy się boje.
Dbk20 Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor #13 Opublikowano 23 Lutego 2018 1 godzinę temu, przemo-h napisał: Acei do tego zbiornika się na pewno nie nadają. Ryby kupilem od goscia który trzymal 50 sztuk roznych ryb w brązowej wodzie zbiornik dlugosci 60 cm mial..... byly przekarmione jak pingpongi U mnie trafily do 170 l, tymczasowo, teraz wylatują do większego. Myślę ze gorzej nie mają, martwi mnie tylko takie przerzucanie co miesiąc tylko mniedzy zbiornikami Acei mam w sumie okolo 25 sztuk.
przemo-h Opublikowano 23 Lutego 2018 #14 Opublikowano 23 Lutego 2018 31 minut temu, Dbk20 napisał: Ryby kupilem od goscia który trzymal 50 sztuk roznych ryb w brązowej wodzie zbiornik dlugosci 60 cm mial..... byly przekarmione jak pingpongi U mnie trafily do 170 l, tymczasowo, teraz wylatują do większego. Myślę ze gorzej nie mają, martwi mnie tylko takie przerzucanie co miesiąc tylko mniedzy zbiornikami Acei mam w sumie okolo 25 sztuk. Poprawiłeś im warunki, ale tymczasowo. Acei to duża ryba i będzie potrzebować w przyszłości więcej przestrzeni. Tym bardziej takie piękne stado 25szt. zasługuje na te 800 l. Do roboty! ?
Dbk20 Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor #15 Opublikowano 23 Lutego 2018 12 minut temu, przemo-h napisał: Poprawiłeś im warunki, ale tymczasowo. Acei to duża ryba i będzie potrzebować w przyszłości więcej przestrzeni. Tym bardziej takie piękne stado 25szt. zasługuje na te 800 l. Do roboty! ? Tak jest! :-) Zostalem zmotywowany. Wiem ze to duze ryby beda i to tymczasowy znow baniak...
Rekomendowane odpowiedzi