Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lechu, najtaniej pewnie nie jest, ale jeśli kupujesz małe ryby i zwracasz uwagę na aktualne promocje to cena jest rozsądna.
Ja na starcie kupiłem 28 ryb (przyjechało 30) za 410PLN (w stopce mam wymienione te 4 gatunki). Najdroższe były mdoki bo po 19 (mam nadzieję że tu tajemnicy wielkiej nie zdradzam i mogę to pisać).
Patrząc jak powoli rosną np. te mdoki, to nie dziwi mnie ich cena za rozmiar 6 i więcej centymetrów. 
Jeśli nie karmimy ich jakimiś sterydami to koszty utrzymania uzasadniają w pełni ceny większych ryb.

Opublikowano

Nie mają wyłączności, ale sprzedają ryby od najlepszych hodowców i importerów. Jeżeli uważasz, że inny hodowca sprowadzi Ci z Afryki rybę za 4 razy niższą cenę niż TanMal to gratuluję naiwności. 

Opublikowano

Biorą ryby F1 z Niemiec, tam ryby też mają wysoką cenę, u nas często F1 jest tylko w cenniku nie w rzeczywistości, nie jest to regułą ale niestety zdarza się nazbyt często. 

Opublikowano

Przewage mają w dostępności, poszukuje Lethrinopsa red cap i jakoś niemogę znależć a w Tan-Mal jest ,może być że se pogadałem i przyjdzie mi wysupłać 500 zł. Wiem że są promocje ale ja chce red capy a nie te które są w promocji.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, 

właśnie jestem świeżo po zakupie rybek z Tan-Mal, obsługa na najwyższym poziomie, super kontakt, Pani Monika na bieżąco informowała mnie co się aktualnie dzieje z paczką. Ryby pierwsza klasa, super zabezpieczone, praktycznie po godzinie od wpuszczenia, pływały po całym zbiorniku, nie uciekają od ludzi, wręcz przeciwnie. 

Z czystym sumieniem mogę polecić zakupy w tej hodowli. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Witam, to mój pierwszy wpis na forum więc na wstępie pozdrawiam Wszystkich, wczoraj wracając do NL( po wcześniejszej korespondencji mailowej) wpadłem do Tan-Mal po ryby które mnie interesowały :Hary,Rusty i labeotropheus trawavasae . Rybki piękne ,zdrowe,obsługan na najwyższym poziomie. Gdyby nie to że miałem do przejechania jeszcze ponad 700km., pewnie zamiast godzinki spędził bym tam kilka...

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Dzwoniłam, napisałam maila, przypomniałam się w piątek. Nadal nie mam informacji, czy ryby które chcę są dostępne. 

Edit: dostałam odpowiedź, moje rybki będą w sierpniu. :)

Edytowane przez zurawinska