Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@przemo-hw temacie kupek liczę na dobrą cyrkulację oraz odpowiednią dietę. Kupki są dzięki temu mniejsze i jest ich mniej. Na pewno dam znać bo potem założę temat w dziale z życiem w akwarium. 

A dziś film z piaskiem :) Piasek rzeczywiście wygląda świetnie. 

• Lubię to 3
Opublikowano
30 minut temu, Bezprym napisał:

A gdzie tło?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Jak dobrze widzę to jest niebieskie.;)

Opublikowano (edytowane)

@egon44 Dzięki, cały czas nad nim pracuje, robię już parametry.

@Bezprym tło jest zewnętrzne wiec dam je na końcu gdy już będzie wszystko zbudowane. Póki co to jeszcze woda pryszcze :) 

@pozner między kamienie jest upchnięty piasek już a jeszcze przód będzie zabezpieczony, póki co tych małych jest tylko tyle ile potrzebowałem do zasypania piaskiem, teraz reszta. Także to jest wciąż "w budowie" :)

@pablojogi to jest akwarium biotopowe. Tu gust sam w sobie tylko pomaga ale wyznacznikiem jest biotop danego miejsca bez ustępstw. Jest jedno ustępstwo w tego typu akwariach jak np kolor kamieni, w tym miejscu są czerwone a ja mam ciemne ale cała reszta musi dążyć do ideału. 

Edytowane przez AKWA ŁOBUZ
  • Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

Zachęcony Kreiselem 099 kupiłem dzisiaj wór jeden i powiem tak: wygląda super, płucze się tragicznie!  

Stan chwilę po super dokładnym płukaniu siatką do ryb, ostały się tylko największe "piaski". Aha, to tylko jakaś 1/3 całego worka ?

IMG_20180227_151548.jpg

Edytowane przez Deadi
Opublikowano
Godzinę temu, AKWA ŁOBUZ napisał:

Jest jedno ustępstwo w tego typu akwariach jak np kolor kamieni, w tym miejscu są czerwone a ja mam ciemne ale cała reszta musi dążyć do ideału. 

Kamienie nie są czerwone, tylko pokryte czerwonym glonem. W Malawi są granitowe skały. Jeśli chciałeś czerwone, to jest czerwony piaskowiec.