Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy piasek w Malawi jest tylko koloru jasnego czy może być ciemny?

Od trzech lat mam IMG_20180209_140537.thumb.jpg.6503328e6917c8e46db645bc8e9d5a0f.jpg w szkle, które myślę przeznaczyć na w/w biotop, ciemny, wytargany z rzeki płynącej przez moją miescinę. Co o tym sądzicie, nadaje się czy czeka mnie wymiana?

IMG_20180209_140530.jpg

Opublikowano (edytowane)

zależy jakie ryby chcesz mieć i jaki efekt uzyskać.

Coś mrocznego?, jasne ryby które tło i podłoże ma wybarwić... Ciemne podłoże wymaga też lepszego oświetlenia nie odbija tak promieni jak jasny piasek.

Przy odpowiedniej obsadzie, i oświetleniu do tego odpowiednie kamole na pewno stworzą niepowtarzalny harakter tego zbiornika. Najważniejsze aby Tobie się podobało i aby aranzacja była dosyć spójna.

Edytowane przez KrisT
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Ja bym zostawił, do tego czarne tło, ciemne kamienie, dobrze oświetlony środek i przyciemnione boki, klimacik niepowtarzalny. Nie myślałaś żeby zacząć workować i sprzedawać ten piach? :e_biggrin:

• Dziękuję 1
Opublikowano
20 minut temu, darkon napisał:

Ja bym zostawił, do tego czarne tło, ciemne kamienie, dobrze oświetlony środek i przyciemnione boki, klimacik niepowtarzalny. Nie myślałaś żeby zacząć workować i sprzedawać ten piach? :e_biggrin:

Oczywiście przeszło mi to przez myśl?. Ale zanim wytargalam tego piachu tyle żeby starczyło do 375 to mi się odechcialo. A mój syn który mi pomagał to chyba mnie znienawidził?.

Ale efekt jest fajny, na zdjęciu tego nie widać.

7 godzin temu, KrisT napisał:

zależy jakie ryby chcesz mieć i jaki efekt uzyskać.

Coś mrocznego?, jasne ryby które tło i podłoże ma wybarwić... Ciemne podłoże wymaga też lepszego oświetlenia nie odbija tak promieni jak jasny piasek.

Przy odpowiedniej obsadzie, i oświetleniu do tego odpowiednie kamole na pewno stworzą niepowtarzalny harakter tego zbiornika. Najważniejsze aby Tobie się podobało i aby aranzacja była dosyć spójna.

Mam z odzysku 6 szt Metriaclima Estherae Red Red i to z nimi ma być zbiornik. Muszę tylko jeszcze cos do nich dobrać. Na razie siedzę na forum i studiuję rózne obsady, ciężki orzech do zgryzienia a ja laik jestem?.