Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zalozenie ladnego malawi wiec wybaczcie ale pytam o wszystko co mi przyjdzie do glowy ;)

Co robicie z akwarium jesli wyjezdzacie na wakacje 2 tygodniowe...

W domu nikogo nie ma prad zwykle wylaczam przy wyjazdach...

Nie ma wiec filtracji napowietrzania karmienia... Powiedzmy 1 na tydzien ktos przychodzi zobaczyc czy wszystko w porzadku. Tak przynajmniej wygladalo to u mnie do tej pory. Ale zdaje sie ze rybki by takiej proby nie przetrwaly. Jak wy organizujecie swoje wakacje pod tym wzgledem ?

Opublikowano

Jak wyjeżdżam na wakacje to oczywiście nie wyłączam prądu, a do karmienia angażuję kogoś z rodziny, ale uprzednio przygotowuję porcje pokarmu na każdy dzień :wink:

Opublikowano

Pysiaki spokojnie dają sobie rade bez jedzienia na tydzień. Jednakże filtry bezwzględnie musisz zostawić włączone. Światło to jeszcze pół biedy, ale filtracja to ich podtrzymanie życia nie wspominając nawet że zabiło by to bakterie nitryfikacyjne w filtrze. Już 6h po wyłączeniu kubła zanika ich bardzo spora ilość.

Na jeden tydzień jak ktoś poda pokarm będzie ok, wytrzymają. Mają jeszcze glony.

Opublikowano

O wyłączaniu prądu nie mam mowy, akwa działa jak zawsze, jesli wyjazd jest taki do 3-4 dni to ryby maj post jak dłuższy to zakładam karmik automatyczny.

Opublikowano

Ja oczywiście prądu nie wyłączam, wszystko chodzi jak zawsze łącznie z oświetleniem, a do karmienia angażuję brata, który na tyle się już nauczył, że nawet nie muszę specjalnie porcjować pokarmu :wink: ale i tak codziennie dzwonie i pytam, co i jak :oops:

Opublikowano
Pysiaki spokojnie dają sobie rade bez jedzienia na tydzień.

Co to taka tygodniowa głodówka :?: U mnie i bez wakacji nieraz dłużej wytrzymują (choć nie zdarza się często, żebym robił aż tak długie głodówki) i nie sądzę, żeby to miało jakiś niekorzystny wypływ na ryby (oczywiście, jeśli są dorosłe). Trzymają linię i tyle :wink: .

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.