rsekow Opublikowano 28 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zbiornik 720 litrów po restarcie (5 miesięcy) Kamienie są czyszczone raz w miesiącu i ciągle zarastają. Nie wiem czy to okrzemki czy brunatnice. Natomiast rośliny cały czas pokrywane są zielonym nalotem Proszę o pomoc w rozpoznaniu i wskazówki co mam dalej robić? Z góry dziękuję za pomoc.
deccorativo Opublikowano 28 Stycznia 2018 #2 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Godzinę temu, rsekow napisał: Kamienie są czyszczone raz w miesiącu i ciągle zarastają. Nie wiem czy to okrzemki czy brunatnice. Natomiast rośliny cały czas pokrywane są zielonym nalotem Proszę o pomoc w rozpoznaniu i wskazówki co mam dalej robić? ad11 - a widziałeś wygraną walkę z wiatrakami. Masz piękne krasnorosty na białych wapieniach tylko im nie pozwalasz się rozwinąć ciągle je zdrapując. 100 razy pisaliśmy że nie da się utrzymać wapieni filipińskich w idealnej czystości i bieli. Masz piękne zielenice łącznie z krasnorostami na roślinach czytaj anubiasach i one je zabijają. Zresztą jak to u nas z anubiasami jest normą. Jak ci glony nie odpowiadają a chcesz jednak Malawi a nie roślinniak to powalcz z NO3 i PO4 , DOC , usuwaniem g... a nie chowaniem pod dywanem czyli w gąbkach i filtrach. Jak nie chcesz walczyć to musisz polubić glony i pogodzić się z powolną utratą roślin - taki mamy klimat
rsekow Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor #3 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Dziękuję za info. Myślałem, że mam sinice i okrzemki.
deccorativo Opublikowano 28 Stycznia 2018 #4 Opublikowano 28 Stycznia 2018 5 minut temu, rsekow napisał: Dziękuję za info. Myślałem, że mam sinice i okrzemki. Oczywiście że masz . Wszystkie plagi egipskie każdy z nas ma w baniaku tylko nie wszystkie się ujawniają w dużych ilościach. Dobrze jest - tak trzymaj .
Rekomendowane odpowiedzi