Przygotowania oraz funkcjonowanie 180x60x60 + sump
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Kiełek 1972 · Opublikowano
Wszystko się da jak się chce ,panowie ryby super wielkość 6/7 cm dwa samce już nabierają kolorów ,zdjęcia słabe bo mam słaby telefon ale proszę . -
Przez sokoltdx · Opublikowano
Świetny projekt, czekam z niecierpliwością na kolejne etapy Jaką masz pojemność sumpa do tego akwarium? -
Przez lukBB · Opublikowano
https://allegro.pl/oferta/kaldnes-biocell-kaldens-filtracja-nitryfikacja-1l-10158794884 Z polecenia @triamond. Najlepiej wychodzą patrząc cena/wydajność. Jeżeli mała ilość to przez aledrogo, jeżeli dużo to znajdź ich sklep on-line. Przy większych ilościach wychodzi taniej bez prowizji od pośredników🙂 -
Przez Pikczer · Opublikowano
Tak, z Pyszczakami żyły. Wcześniej w żadnym innym akwarium nie miałem helmetow. -
Przez darianus · Opublikowano
To były też pyszczaki? Ja mam helmety już chyba ze 4 lata ale w akwariach z innymi biotopami. Nie sądziłem że ślimak tak długo może żyć -
Przez Pikczer · Opublikowano
@lukBB , @TomekT dzięki , pomyślę o okleinie ale moja Druga Połówka mówi że Jej to nie przeszkadza a ja też się trochę przyzwyczaiłem. @darianus Miałem helmety kilka lat, jakieś 11 sztuk. Ale jak zmieniłem akwarium i tło to tak im się spodobało że na zawsze przeniosły się na tylną szybę. Absolutnie nie chciało im się zwiedzać boków ani przodu. Z tyłu było tyle żarcia, że po co się przesuwać? Rosły jak prosiaki. Ale usunąłem je bo szukałem przyczyny chorób u ryb. Jakieś nicienie/wiciowce. Te ślimaki mogą być nosicielami. Ryby były dziesiątkowane. Coś się popsuło w akwarium i szukałem przyczyny. -
Przez darianus · Opublikowano
Na okrzemki znakomite są ślimaki helmet. U mnie kilka sztuk załatwiło temat w parę dni w 540 litrach. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
@lukBB a gdzie kupowałeś kształtki K1? -
Przez TomekT · Opublikowano
Dobra opcja, polecam. Np. Fabertec wytnie Ci na wymiar paski z twardego PCV - ale o szerokości nie mniejszej, niż 50 mm - idealnie się to nadaje na takie maskowanie. Mam tak u siebie, oklejałem te paski okleiną w kolorze szafki. 👍
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi