Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję czegoś do 60l. Myślę córce odpalić jakieś neonki czy inne maleństwa. Filtr przede wszystkim musi być bezgłośny. I chyba mieć jakiś mały pojemnik na ceramikę.

Kupiłem na szybko Aquaela 500 bo mi kubełek padł i buczy niemiłosiernie (obecnie w akwarium mieszka Yellow).

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Ja w 40l u syna mam Aquael pat mini bez przytłumiania go robi mi pralke w akwa takze uwazam ze 60l bedzie ok.

Akwa jest 0.5m od łóżka syna i spi spokojnie.Na plus cena. Minus brak możliwości stosowania ceramiki bo jest gąbkowy.

Oczywiście jest to filterek wewnętrzny. 

Opublikowano

Również posiadam filterek Aquael - Pat Mini i potwierdzam jego cichą pracę.

Do 60l zbiornika będzie w sam raz tak jak napisał kolega powyżej...

@spiochu a może pomyśl o kaskadzie...Będzie miejsce na trochę złoża jak i również na filtrację mechaniczną...

Opublikowano
4 minuty temu, egon44 napisał:

@spiochu a może pomyśl o kaskadzie...Będzie miejsce na trochę złoża jak i również na filtrację mechaniczną...

No właśnie. Może coś ze stajni Aquaela czyli cała seria FZN. Podobno bardzo ciche a do środka to i ceramika i gąbka wejdzie.

Opublikowano

Ja mam kostkę 35l i także używam Aquael Pat Mini. W szoku jestem jak ta głowica potrafi mielić wodę. Spokojnie możesz założyć przedłużkę zasysu i większą gabkę i temat załatwiony. Jednak całkiem bezgłośny to on nie jest.

Opublikowano

jeżeli zbiorniczek jest odkryty to również polecam kaskady, serie FZN też sobie chwalę te ustrojstwa. Plus jest taki, że w akwarium jest tylko jedna rurka.

Opublikowano

Też polecam kaskadę, szum wody to świetna sprawa dla dziecka. Nawet jeśli na początku trochę małej będzie przeszkadzac to szybko zamieni się w bialy szum i przestanie.