superbanan Opublikowano 7 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, Z racji że są problemy z owatą tzn pyli i ciężko dostać coś sensownego to postanowiłem coś poeksperymentować, bo mam zapasy i szkoda wywalić. Wiem że była akcja "gąbka" na FB ale że dziś rano wymieniałem mechaniki w korpusach to chciałem sprawdzić jedną rzecz. Mianowicie mam tzw "ręcznik suchy sanitarny", w skrócie taki ręcznik papierowy nie do podarcia, jeden listek ma akurat 24cm więc pasuje na rurkę od sznurka. Przed owatą nawinąłem jeden listek wychodzi ok 2 zwoje, na to owata. Jak narazie efekt pylenia znikł, woda zrobiła się przejrzysta przynajmniej u mnie. Zobacze jak wyjdzie w czasie . Zdjęcie z kalkulatora, do tego lekka błona na tafli to daje poświatę. Edytowane 7 Stycznia 2018 przez superbanan 2
kazik851 Opublikowano 9 Stycznia 2018 #2 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Ja tez wymienialem ostatnio owate 200g i zalalem wrzatkiem przed wlozeniem efekt metnosci narazie nie wystapil ale pylki sa :/czekam na gabki
marcin73m Opublikowano 9 Stycznia 2018 #3 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Ciekawy eksperyment Piotrze żeby nie gąbki lada dzień [miejmy nadzieję], to też bym spróbował tego sposobu
superbanan Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor #4 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Po kilku dniach stosowania muszę przyznać żę woda jeszcze lepiej się wyklarowała. Gąbki są już w paczkomacie tak więc testy będą i porównanie. Mam zapas tej owaty jak nie będzie dużej różnicy to wykończę te leżaki magazynowe u mnie w domu bo przecież nie wyrzucę
marcin73m Opublikowano 11 Stycznia 2018 #5 Opublikowano 11 Stycznia 2018 widzisz, trochę za późno ten patent wynalazłeś, teraz społeczeństwo na gąbkach od Przemka będzie działać no chyba, że się nie sprawdzą.. tfu.. tfu..
stan Opublikowano 11 Stycznia 2018 #6 Opublikowano 11 Stycznia 2018 U mnie zalanie wrzątkiem nic nie dało, wręcz przeciwnie. Będę jeszcze testował owate od Zbycha. Podobno nie pyli, jak potwierdze u siebie to znowu wracam do owaty :-)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Grudnia 2019 #7 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Temat gąbek został wydzielony jak niżej:
Rekomendowane odpowiedzi