Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@bojackteż tak kiedyś miałem. Ale któraś tam aktualizacja załatwiła sprawę (rozumiem, że masz najnowsze oprogramowanie). Teraz problemem jest systematyczne niewykrywanie sterownika przez aplikację i na Windowsie (dwa różne komputery) i przez aplikację internetową na Androidzie (przez FF i Edge). Pomaga odłączenie sterownika od prądu na 1 min. Ale muszę to robić co 3-4 wejścia w aplikację. Może @RomanoLindano będzie w stanie powiedzieć coś bliżej.
Pzdr. Rysiek.

Opublikowano

@bojack Jeżeli nie widać czujnika (temperatury) to prawdopodobnie się uszkodził. Trzeba też sprawdzić mocowanie kabelków czujnika, bo może pękły i coś nie styka. W razie gdyby kabelek był OK, to można czujnik łatwo wymienić w V4, można kupić na allegro, ds18b20 (z przewodem). 

@rysib Jeżeli chodzi o działanie ldp.palabras.pl, to udało mi się poprawić komunikację z V4 (oraz V5). Do V4 jest aktualizacja firmware (4.2.0) która umożliwi wymianę informacji między stroną a sterownikiem. Trzeba zaktualizować i włączyć w ustawieniach opcję "wysyłaj dane".

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Koledzy mam taki problem ze sterownikiem, mianowicie po braku zasilania w domu i potem po powrocie sterownik nie startuje w takim trybie jak był przed odłączeniem zasilania. Trzeba wejść w aplikacje i zakładkę z programowaniem albo w ldp.parablas.pl i kliknąć w 0% albo w 100% a potem w auto i wtedy wraca do normalnego trybu. Kiepsko jak mnie dłużej w domu a była przerwa w zasilaniu, wracam a lampy nie świecą. Mam połączony z driverami prądowymi mean well Elg-100-350b i drugi z Hlg-120h-c350b. Czy macie podobnie?

Opublikowano

U mnie po kilku godzinach braku prądu wszytko wróciło tak jak było. Po kilku dniach gdy chciałem się połączyć, okazało się, że nie połączył się z moją siecią. Wystarczyło znowu na chwilę wyłączyć prąd. 

Opublikowano

Tak dziękuje, już napisałem ale chyba obecnie bardzo zajęty kolega który to robi.
W każdym razie sterownik jest bardzo przemyślany i nie mam z nim problemów już z ponad rok. Jedynie dobrze gdyby miał jakieś skalowanie czy powiększanie wykresu żeby dokładniej ustawić więcej punktów.