Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podłączając sterownik do komputera i klikając POŁĄCZ wyskakują np. dwie nazwy portów . Jeden np. COM 3 ( czyli komputer ) , drugi np. 123.234.145 ( czyli wifii ) 

Fajnie by było ,aby każdy z tych portów było można nazwać samodzielnie . Istnieje okienko do nazwy ( przy każdym z połączeń  ) , ale niestety nic nie można wpisać .

Edytowane przez mazilo
Opublikowano

Otrzymałem czujnik temperatury - mega szybka dostawa .

Podłączam czujnik pod kanał z opisem SENSOR , wkładam do wody i gotowe ( ma pełnić funkcje wyłącznie termometru )

Temperatura jest odczytywana w moment 🙂

Czy w związku z tym powinienem zmienić coś w ustawieniach ? 

Opublikowano

Romku,

Pisałem jakiś czas temu, że mam problem z połączeniem ze sterownikiem po WiFi. Chyba wiem gdzie jest problem. Wydaje mi się, że chodzi o samo rozgłaszanie się sterownika. Mój sterownik jest zarejestrowany w innej sieci  WiFi niż urządzenia typu notebook, telefon. Komunikacja inicjowana z sieci z notebookiem nie jest blokowana. Co ciekawe http://ldp.palabras.pl/ działa poprawnie i wykrywa urządzenie. 

Może rozważysz możliwość wpisania ręcznie IP sterownika w aplikacji?

Opublikowano (edytowane)

Czy analogicznie do „starego” modelu podłączam nowy V4???D3305EBF-3E6F-4277-8C87-870175922FD3.thumb.jpeg.17a48c0267ce06257cccb2fa238a330f.jpegW nowej wersji nie rozumiem + w kanałach 4-6.

Czy mam utworzyć mostek z + kanałów 1-3 ???

Czy po prostu w kanał 4 (-)podpiąć ( w moim przypadku białe diody LED ) a + ( w kanale 4-6)????

Edytowane przez mazilo
Opublikowano

@wędrowyczRzeczywiście mogą być problemy przy niektórych konfiguracjach sieci. Postaram się dodać możliwość ręcznego wpisania IP (lub wykrycia tak jak w ldp.palabras.pl)

@maziloWygląda, że dobrze podłączyłeś (na podstawie zdjęcia z poprzednim sterownikiem). Dodatkowy + przy kanałach 4-6 jest dla wygody, jest w sterowniku połączony, nie musisz nic podpinać do niego. W przypadku większego obciążenia dobrze jest rozłożyć obciążenie i podpiąć tam plusy od tego co jest wpięte w kanały 4-6.

Opublikowano

Przełożyłem + z białych ledów do kanału 4-6:-)

Wczoraj wgrałem plik z ustawieniami z wersji V3 do V4 i okazuje się ze oświetlenie nie swieci do tych samych godzi . Sprawdzę w południe podpinając dwa sterowniki czy rzeczywiście krzywe  oświetlenia są podobne 

Opublikowano (edytowane)

Chyba znalazłem problem , czas na sterowniku przez wifii jest niestabilny , dziś po połączeniu pokazywał godzinę 22:00 i dlatego oświetlenie było  zbyt ciemne jak na godzinę 14:50 .

Rozłączyłem się i ponownie połączyłem i wszystko było Ok ( czas powrócił do prawidłowej godziny-14:50 )

Za trzecim razem czas wskazywał 13:50 

Za czwartym razem znów prawidłowa godzina 😞 

Wystarczy ze wyłącze sterownik na kilka godzin i zegar całkowicie się rozjeżdża. 

Edytowane przez mazilo