Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaktualizowałem program http://ldp.palabras.pl/

Już nie powinien się zawieszać (komunikacja ze sterownikiem). Teraz na spokojnie można obejrzeć i zaproponować co można by dodać. Oczywiście wszystkiego na raz nie zrobię i ta aplikacja ma służyć do takiej codziennej obsługi z komórki, więc proszę o realistyczne propozycje :)

W planach jest przepisanie tej aplikacji, która jest teraz na taki właśnie serwis sieciowy, ale nie od razu. Może też w trochę innej postaci?

• Lubię to 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

pytanie techniczne do Romka,

czy można w obwód danego kanału (kilka szeregów diod powerled) włączyć termostat bimetaliczny ksd, który w zależności od temperatury rozłączy ten kanał? Chodzi o wyłączenie części oświetlenia.

edit:

drugie pytanie:

czy sterownik może służyć jako sygnał PWM na drivery P4115adj?

Edytowane przez del
dodatkowe pytanie
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

uffff, miałem minimalne problemy ale udało się wgrać nowe oprogramowanie i dokonać połączenia wifii.

Czy istnieje możliwość nadawania własnych nazw Portom ?

Opublikowano
6 minut temu, RomanoLindano napisał:

Tak. W ustawieniach. 

B36A1D5E-DBB2-4B9A-AF56-52CAA2E6B431.thumb.jpeg.b2f4846e19af2789d9856fa4a02c1fb7.jpeg
???? 

Największa zmyłką w Ustawieniach wifii jest  fakt podania sieci oraz hasła i kliknięcie POŁĄCZ . Wówczas nic się nie dzieje , należy połączyć się z własna siecią i zrestartować program .

Opublikowano (edytowane)

1.Więc jak z nazwami portów 🙂 ?

2.Nie wiem czy dobrze zrozumiałem , podłączając zewnętrzny czujnik temperatury możemy kontrolować temperaturę wewnątrz zbiornika ?

3. Mam rozumieć ze zasilacz dobieramy do mocy LED (+10% W)?

Edytowane przez mazilo
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, RomanoLindano napisał:

1. Tak. W ustawieniach. 

2. Tak. Podłączając wentylatory do któregoś kanału. 

3. Zasilacz powinien mieć większą moc niż podłączone Ledy, minimum 20%, ale może być więcej. 

Coś nie tak 😕

W ustawieniach nie możemy zmienić nazwy portów ; może mylisz nazwę kanałów ?

Funkcja z wentylatorem super !, ale czy jest on konieczny jeśli nie ma takiej potrzeby a chcemy mieć wgląd wyłącznie do temperatury ?

Edytowane przez mazilo