akwarium 490L z sumpem
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
Cześć. Z góry napiszę, że miało być większe, ale okazuje się, że nie zmieściłby się planowany narożnik w salonie. Generalnie w zbiorniku chciałbym mieć (raczej) mbunę, podobno non-mbuna jest dużo cięższa pod względem utrzymania, zawachanie parametrów wody i już mogą być problemy. Z ryb które do tej pory przeglądałem urzekły mnie Melanochromisy Cyaneorhabdos, i w sumie nie byłem w stanie wybrać do nich nic oprócz Cynotilapi Zebroides* (Jalo Reef, lub innej), lub Afry. Myślałem nad chociaż jednym gatunkiem drapieżnika, ale podobno mbuna może sobie poradzić z problemem dużej ilości narybka sama. Z góry dzięki za pomoc . Ps. Zbiornika jeszcze nie mam. Tapatalkowane.
-
Bo jak najdzie ochota to pies i kota wyłomota malawi5 (online-video-cutter.com).mov
-
Hej @Vrzechu, gąbka niebieska ma moim zdaniem lepsze właściwości obserwowania stopnia zabrudzenia, i tyle. 😉 Czasami jest przecież tak, że sprzedawca pisze, że nie ma koloru niebieskiego, a jest czarny lub na odwrót. Na chłopski rozum nie ma to znaczenia, ale może się mylę. 🤔
-
Cześć wszystkim ✋ Natknąłem się już parę razy na opinię, że gąbka filtracyjna do akwarium powinna być niebieska bo ma niby lepsze właściwości filtrujące niż gąbka czarna. Wydają mi się te opinie bez sensu biorąc pod uwagę, że jak kupuję gąbkę powiedzmy PPI 30 czy to niebieską czy czarną to za filtrację odpowiada właśnie jej gradacja. Wolę się jednak upewnić czy tylko mi te opinie wydają się nielogiczne czy faktycznie lepiej kupić gąbkę niebieską.
-
Witam, Niestety chyba jedna z moich 10 Saulosi ma Bloat (reszta rybek zachowuje się normalnie). Zamówiłem leki ale cały czas czekam na dostawę. Rybka już spuchła i leży na boku (czasem pływa jak ją któraś ryba zaczepi) ... czy powinienem ja wyciągnąć z akwarium? (Jutro kurier przywiezie leki). Nie wiem czy nie jest już za późno.
-
By michalzgierz1989 · Posted
Dzięki, ale do dawnej formy już raczej nie wrócę. W piątek byłem prywatnie na badaniach na alergeny, i za miesiąc mają być wyniki. To się okażę co z otoczenia mnie uczula. -
No i świetnie, oby każdy akwarysta miał takie wsparcie najbliższych. 😂 Jeśli ktoś z rodziny ma długie ręce, to nawet nie myśl o wysokości zbiornika 60 cm, tylko od razu 70. 😀
-
W sumie to mnie długo namawiać nie trzeba było, rodziny też bo się okazało że zawsze chcieli moi rodzice mieć większe akwarium . Tapatalkowane.
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts