Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie i Panowie !  Gorąca prośba do Was. Nie przywłaszczajcie sobie  cudzych zdjęć ( kolegów  z forum) i nie róbcie z nich swoich avatarów. Na takie działanie musi być zgoda autora .  Rozumiem , że mogły takie działania być podyktowane niewiedzą . W każdym przypadku jak się okaże ,że autor nie wydał zgody będzie to skutkować usunięciem avatara jak miało to miejsce dzisiaj. Jestem przekonany ,że kolega zrobił to z czystej niewiedzy i z nim temat zamknięty.

• Lubię to 9
Opublikowano

Niestety ale ja tego tematu nie uważam za zamkniety bo mnie on dotyczy. Jak wyjaśniałem już osobie pełniącej obowiązki administratora nie dokonywałem jakiegokolwiek zawłaszczania cudzego avataru. Byłem dzisiaj kilkukrotnie na stronach klubowych i nie widziałem przy swojej osobie (nie posiadam zdjęcia acatarowego) żadnego avataru poza literkami sj1950 i zielonym (seledynowym) polem Wg informacji od administratora podobny przypadek miał już kiedyś miejsce i sprawa wymaga wyjaśnień co do mechanizmów, które mogą być tego przyczyną.
Nie wiem jakie są pobudki kolegi bezpodstawnie zarzucającego mi zawłaszczenie avataru. Nie wnikam czy jest to zwykła megalomania czy też miłość do własnej działalności twórczej. Przed postawieniem komuś zarzutu powinien jednak upewnić się, że zarzut ten jest zasadny.
Pozdrawiam.
sj1950

Opublikowano
10 minut temu, sj1950 napisał:

Nie wiem jakie są pobudki kolegi bezpodstawnie zarzucającego mi zawłaszczenie avataru.

..przede wszystkim  uczyniłem to na PW  korespondując z Tobą i  autorem. Nie postawiłem Ci żadnego zarzutu publicznie co powinieneś docenić a nie obrażać się teraz  dając temu wyraz w tym co napisałeś. Ponadto ,zerknij jeszcze raz  do PW  i przeczytaj z uwagą co napisałem ,że o sprawie powiadomię Marka_81 aby się temu przyjrzał  bo podobny wypadek już  prawdopodobnie był. Pisząc tutaj posta z prośbą o nieprzywłaszczanie  zdjęć nawet nie zasugerowałem ,że sprawa dotyczy Twojej osoby. Sam to wyjąłeś na światło dzienne.

19 minut temu, sj1950 napisał:

Nie wiem jakie są pobudki kolegi bezpodstawnie zarzucającego mi zawłaszczenie avataru.

Pobudką było to zdjęcie gdzie widać wyraźnie w Twoim avatarze zdjęcie Marka (Mbuna)

Obrazek1.jpg

..a to następne po mojej reakcji:

Obrazek2.jpg

21 minut temu, sj1950 napisał:

Nie wnikam czy jest to zwykła megalomania czy też miłość do własnej działalności twórczej

.....nie. To nie jest magalomania a czuwanie nad tym aby na forum porządek. Gdybym był złośliwy tak jak Ty to czynisz to nie zastanawiałbym się nad tym  czy taka sytuacja miała już miejsce i nie pisałbym  tego Tobie a bazowałbym w osądzie na faktach czyli na tym co widzę ( widziałem - patrz zdjęcie). Dlatego swoje złośliwości bardzo proszę odłóż na bok i doceń to ,że post nr1 nie wskazywał na Twoją osobą i to był mój takt i umiar.

• Lubię to 4
Opublikowano

Dorośli ludzie, nim postawią publicznie zarzut zawłaszczenia komus ich własności starają się upewnić, czy rzeczywiście miało to miejsce, czego Ty Kolego nie uczyniłeś.

Opublikowano
3 minuty temu, sj1950 napisał:

Dorośli ludzie, nim postawią publicznie zarzut zawłaszczenia komus ich własności starają się upewnić, czy rzeczywiście miało to miejsce, czego Ty Kolego nie uczyniłeś.

......przeczytaj wszystkie posty jeszcze raz  i wskaż to palcem gdzie to uczyniłem. I przyjrzyj się wklejonym zdjęciom. Sam wyskoczyłeś  ze swoim postem więc nie dziw się teraz moim reakcjom. Jak tak bardzo chcesz to ja nie muszę  z Tobą dyskutować i zachowywać się taktownie jak uczyniłem to w poście nr1. Ale biorę pod uwagę to co Ci napisałem na PW  ,że podobna sytuacja miała miejsce i nie oskarżam Ciebie o to ,że przywłaszczyłeś zdjęcie. Nigdzie nawet o Tobie nie wspomniałem w poście nr1. Moje następne posty są efektem tego co napisałeś w poście nr2.

Nie mam zamiaru teraz Tobie udowadniać co napisałem bo to przecież widać. Ta dyskusja nie prowadzi już do niczego. Jeżeli chcesz jeszcze coś napisać to napisz bo za parę minut temat  będzie zamknięty a nie chcę aby ostatnie zdanie należało mnie.

Opublikowano

Proszę o spokój :)

Andrzej wykonuje swoją pracę, wyłapuje nieprawidłowości lepiej od Strażnika Teksasu. Nie ma wglądu do ustawień administracyjnych a widzi tylko to co pozostali.

Nie mam pojęcia w jaki sposób zdjęcie jednej osoby znalazło się w awatarze drugiej osoby, nie posiadamy na etacie informatyka, by mógł wyłapywać wszelkie błędy systemu itp.

Proszę o wyrozumiałość dla pracy administratorów, bo działają zgodnie ze zwyczajami panującymi na forum akwarystycznym a jeśli takie rzeczy zdarzają się, to starają się załatwiać sprawę najdelikatniej jak się da.

Więc proszę o uspokojenie emocji i nie branie do siebie wszelkich uwag jako ataku bo pewnie nie o to chodzi.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Merlot napisał:

U mnie kiedyś wystąpił podobny problem z avatarem, jednak w miare szybko go zauważyłem.

Też tak miałem już kilka razy.... czasem jak się przegląda zdjęcia z galerii to ono się ładuje jako avantar.

No i właśnie wszedłem w ostatnie zdjęcie z venustus i mam go jako avantar :(

Edytowane przez MDRAGON87
Opublikowano

Szczerze mówiac nie rozumiem problemu. Nie można publikować zdjeć bez zgody autora. Jeżeli już doszło do takej sytuacji (nie ważne z jakiego powodu), a autor chce usunięcia zdjecia nalezałoby autora przeprosić, a zdjecie niezwlocznie usunąć. Na tym można sprawę zakończyć. 

• Lubię to 3
Opublikowano
9 minut temu, MDRAGON87 napisał:

Też tak miałem już kilka razy.... czasem jak się przegląda zdjęcia z galerii to ono się ładuje jako avantar.

Z tego wynika ,że jednak i w ten sposób może się zdarzyć. Wtedy jeżeli jest możliwość samemu przywrócić stan poprzedni to warto to samemu zrobić. Jeżeli nie  to bardzo proszę zgłosić   problem moderatorowi i to naprawimy.

Tak jak pisałem wcześniej ...temat zamykam aby ostudzić emocje i nie bić piany.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.