Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dojżałość fizyczną. Dojżałe płciowo są dużo wcześniej. Fajna walka. Tylko się tym nie przejmuj, tak ma być.
Ps. Odgłosy z filmiku przestraszyły mojego psa Nie mamy dzieci w domu.

Niestety synek w domu bo przeziębiony.
Może innym razem ogarnę muzykę

Pierwszy raz widziałam takie coś na oczy i walkę i tarło. Niesamowite!!!
A co mam robić dalej? Fajnie by było jakbym i młode zobaczyła.
Teraz coś poczytam żeby doniczkę wsadzić dla samic .. może dołożę kamieni dla małych ? Czy szykować drugie akwa ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
Nic nie rób, nie pchaj rąk do akwarium i pozwól rybom żyć po swojemu  

A ile te przepychanki będą trwały ?
Czy jak już zaczęły to już tak będzie ? Bo nie wiem czego się spodziewać ? Żebym potem nie panikowała

Opublikowano

Już panikujesz z tego co widzę :P takie ryby wybrałaś i tego się należało spodziewać ;) z tego co gdzieś już widziałem kilka osób Cię przed takim stanem rzeczy uprzedzało. Wybrałaś taką obsadę więc teraz musisz być gotowa, że będzie się działo. Im ryby będą starsze/większe, tym przepychanki będą mocniejsze.

• Lubię to 1
Opublikowano
Już panikujesz z tego co widzę  takie ryby wybrałaś i tego się należało spodziewać  z tego co gdzieś już widziałem kilka osób Cię przed takim stanem rzeczy uprzedzało. Wybrałaś taką obsadę więc teraz musisz być gotowa, że będzie się działo. Im ryby będą starsze/większe, tym przepychanki będą mocniejsze.

Ok. A to normalne , że odrazu 2 samce chcą baraszkować ? czyli jak widzę, jedna samica już nie pobiera pokarmu, bo specjalnie dałam. To tak szybko poszło ?
Wiem, że będą walczyć , bardziej chodziło mi o początek tego, bo wcześniej tego nie zauważyłam. Czy tylko teraz przy tarle i się uspokoją a za pół roku będą dopiero tak ganiać. Czy to jest równoznaczne , że się zaczęło

Odbiegając od tematu. Mojemu Yellowkowi chyba coś jest, chowa się i stoi w wodzie.
Z pół godziny już. f20e616e601aad14f1bfdc3f9e1fdc52.jpg

Opublikowano
7 minut temu, cyganeczka napisał:

Odbiegając od tematu. Mojemu Yellowkowi chyba coś jest, chowa się i stoi w wodzie.
Z pół godziny już. emoji19.png

Chowa się w skałach, widocznie czuje się zagrożony. Pisałem już, że dla nich powinnaś zrobić jakieś małe gruzowisko. Kadango to duże i silne ryby. Pewnie zdominują Ci akwarium, chociaż mdoki to też nie są ciapy i pewnie gdy dojżeją, to wywalczą sobie miejsce w akwarium. Na razie nic nie rób, oglądaj sobie życie w akwarium.