Fikus Opublikowano 12 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Witam serdecznie wszystkich kolegów malawistów. Mając oczko wodne wpadłem na pomysł zastosowania filtra ciśnieniowego do oczka w naszym biotopie, co o tym sądzicie? Czy takie rozwiązanie mogłoby się sprawdzić? Co do otwierania filtra ciśnieniowego u mnie hula już jakieś 6lat otwierany dość często, zero przecieków. Z góry wszystkim dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie
Pleziorro Opublikowano 12 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ale musisz rozwinąć myśl, jaki konkretnie filtr masz na uwadze i w czym jest on lepszy od filtrów kubłów z przeznaczeniem do akwarystyki ?
Fikus Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor #3 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Dziękuje za odpowiedź tzn. bardziej chciałem zasięgnąć opinii czy ktoś testował coś takiego. Fajnym rozwiązaniem jest to ze dobieramy sobie odpowiednią moc pompy obiegowej która napędza nam ten filterek, łatwo można było by ją ukryć a cała filtracja była by na zewnątrz baniaka. Testował ktoś coś podobnego? Co do filtra mam taki https://www.akwarystyczny24.pl/aqua-nova-npf-10-+-uv-filtr-cisnieniowy-z-lampa-uv-do-oczka-wodnego-p-3410.html
kwiq Opublikowano 12 Grudnia 2017 #4 Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Poczytaj ten temat: Wydaje mi się że to jest taki filtr o którym piszesz. Ja także mam taki filtr w oczku tyle że pompa znajduje się w wodzIe, a po co pchać kolejnego klamota do akwarium skoro woda i tak musi je opuścić ? Dlatego kubełki akwarystyczne mają zewnętrzne pompy. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez kwiq
Fikus Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor #5 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Dzięki. W takim razie temat do zamknięcia.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 12 Grudnia 2017 #6 Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) 2 minuty temu, Fikus napisał: Dzięki. W takim razie temat do zamknięcia. ...poczekajmy na jeszcze inne opinie. Pomysłów u nas nie brakuje:) Edytowane 12 Grudnia 2017 przez AndrzejWalb 1
eljot Opublikowano 12 Grudnia 2017 #7 Opublikowano 12 Grudnia 2017 2 godziny temu, kwiq napisał: Wydaje mi się że to jest taki filtr o którym piszesz. Ja także mam taki filtr w oczku tyle że pompa znajduje się w wodzIe, a po co pchać kolejnego klamota do akwarium skoro woda i tak musi je opuścić ? Dlatego kubełki akwarystyczne mają zewnętrzne pompy. A po co ma pompę pchać do wody? Możesz zastosować pompę C.O. będzie tak jak piszesz, wszystko poza akwa i dodatkowo cicho. Do tej pory nikt takiego rozwiązania nie stosował z obawy na szczelność filtrów do oczek. Jeśli jak piszesz twój przez tyle lat jest szczelny to warto spróbować. 1
kwiq Opublikowano 12 Grudnia 2017 #8 Opublikowano 12 Grudnia 2017 54 minuty temu, eljot napisał: po co ma pompę pchać do wody? Kto pisał że ma cokolwiek pchać do akwarium ?
eljot Opublikowano 12 Grudnia 2017 #9 Opublikowano 12 Grudnia 2017 1 minutę temu, kwiq napisał: Kto pisał że ma cokolwiek pchać do akwarium ? 3 godziny temu, kwiq napisał: a po co pchać kolejnego klamota do akwarium skoro woda i tak musi je opuścić ? Może cię źle zrozumiałem ?
kwiq Opublikowano 12 Grudnia 2017 #10 Opublikowano 12 Grudnia 2017 A pełne zdanie jakie jest ? To jest do oczka wodnego odniesienie. Jeśli się nie dość jasno wyraziłem to sorki.
Rekomendowane odpowiedzi