Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich kolegów malawistów. Mając oczko wodne wpadłem na pomysł zastosowania filtra ciśnieniowego do oczka w naszym biotopie,  co o tym sądzicie? Czy takie rozwiązanie mogłoby się sprawdzić? Co do otwierania filtra ciśnieniowego  u mnie hula już jakieś 6lat otwierany dość często, zero przecieków. Z góry wszystkim dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź tzn. bardziej chciałem zasięgnąć opinii czy ktoś testował coś takiego. Fajnym rozwiązaniem jest to ze dobieramy sobie odpowiednią moc pompy obiegowej która napędza nam ten filterek,  łatwo można było by ją ukryć a cała filtracja była by na  zewnątrz baniaka. Testował ktoś coś podobnego?  Co do filtra mam taki https://www.akwarystyczny24.pl/aqua-nova-npf-10-+-uv-filtr-cisnieniowy-z-lampa-uv-do-oczka-wodnego-p-3410.html

Opublikowano (edytowane)

Poczytaj ten temat:

Wydaje mi się że to jest taki filtr o którym piszesz. Ja także mam taki filtr w oczku tyle że pompa znajduje się w wodzIe, a po co pchać kolejnego klamota do akwarium skoro woda i tak musi je opuścić ? Dlatego kubełki akwarystyczne mają zewnętrzne pompy.

Edytowane przez kwiq
Opublikowano
2 godziny temu, kwiq napisał:

Wydaje mi się że to jest taki filtr o którym piszesz. Ja także mam taki filtr w oczku tyle że pompa znajduje się w wodzIe, a po co pchać kolejnego klamota do akwarium skoro woda i tak musi je opuścić ? Dlatego kubełki akwarystyczne mają zewnętrzne pompy.

A po co ma pompę pchać do wody? 

Możesz zastosować pompę C.O. będzie tak jak piszesz, wszystko poza akwa i  dodatkowo cicho. Do tej pory nikt takiego rozwiązania nie stosował z obawy na szczelność filtrów do oczek. Jeśli jak piszesz twój przez tyle lat jest szczelny to warto spróbować.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, kwiq napisał:

Kto pisał że ma cokolwiek pchać do akwarium ? 

3 godziny temu, kwiq napisał:

a po co pchać kolejnego klamota do akwarium skoro woda i tak musi je opuścić ?

Może cię źle zrozumiałem ?