Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dwa dni temu zdechła mi ryba benschi i mam pytanie co mogę wrzucić do akwarium np jakąs parę zamiast jego moja obsada na dzień dzisiejszy  : mdoka white lips 6 sztuk ,sciaenochromis fryeri 1+1,Otopharynx tetrastigma 1+1 Placidochromis electra 2+2 

Opublikowano (edytowane)

Przede wszystkim może napisz jakim akwarium dysponujesz... Poza tym ryb (poza drapieżnikami raczej) nie trzymamy w parach, a haremach więc pozostała obsada też do dopracowania.

Edytowane przez MatiK
Opublikowano

Tak jak napisałem, postarałbym się o więcej dziewczyn dla chłopaków. Co do dorzucenia jakiegoś gatunku to dla rozjaśnienia akwarium chyba skusiłbym się na Labidochromis Caeruleus Yellow, na pewno dodałyby trochę życia i koloru.

Opublikowano

To może jeszcze o jakimś gatunku zapomniałeś...? :P:D 

Czemu trzymasz ryby w takich dziwnych układach? Pozbawiasz je ich naturalnych zachowań, a siebie możliwości ich obserwacji...

Dokup do samców kilka samic (oprócz Fryeri), dołóż ze dwie Mdoki i stwórz harem Yellow, układ np. 1+5, od razu Ci akwarium odżyje.

Wrzuć też może jakieś zdjęcie tego baniaka.

Opublikowano
9 minut temu, rafal1986 napisał:

To dokładnie do tego co jest co i ile czego?

Dokładnie do tego co jest to samice, tak żeby układy było mniej więcej po 1+4/5, oprócz Fryeri, tutaj zostaje 1+1.