Wislanin Opublikowano 25 Listopada 2017 #1 Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam baniaczek powoli dojrzewa czas pomyśleć nad obsadą. Coś już sobie tam wybrałem w FishMegic i tak się zastanawiam nad ilością rybek czy kupić kilka więcej puki małe i potem redukować obsadę czy od razu dobrać ilość do pojemności akwarium.
timi-akwaria.pro Opublikowano 26 Listopada 2017 #2 Opublikowano 26 Listopada 2017 13 godzin temu, Wislanin napisał: czy kupić kilka więcej puki małe i potem redukować obsadę czy od razu dobrać ilość do pojemności akwarium. Kupić więcej i potem redukować. Co tam wybrałeś?
Wislanin Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor #3 Opublikowano 26 Listopada 2017 Melanochromis johanni Pseudotropheus demasoni mpanga Pseudotropheus socolofi Ile wiecej ?? W jakim składzie ??
przemo-h Opublikowano 26 Listopada 2017 #4 Opublikowano 26 Listopada 2017 Witaj! Będzie prościej, jeśli podasz nam wielkość zbiornika. Pseudotropheus demasoni mpanga? Chodzi o Chindongo demasoni, czy o Pseudotropheus elongatus mphanga? U reszty też zmieniły się nazwy, ale po kolei do rzeczy, bo wiemy, o co chodzi.
jaras Opublikowano 26 Listopada 2017 #6 Opublikowano 26 Listopada 2017 zazwyczaj kupuję się po 10 szt. maluchów
przemo-h Opublikowano 26 Listopada 2017 #7 Opublikowano 26 Listopada 2017 6 minut temu, Wislanin napisał: Zbiornik 240 l Rozumiem że standard 120x40x50? Odpowiedz jeszcze na moje pytanie z poprzedniego postu. Sprawa będzie wtedy już jasna.
Wislanin Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor #8 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zbiornik standardowy 120x40x50. Godzinę temu, przemo-h napisał: Pseudotropheus demasoni mpanga? Chodzi o Chindongo demasoni, czy o Pseudotropheus elongatus mphanga? chodziło mi o Pseudotropheus elongatus mphanga
przemo-h Opublikowano 26 Listopada 2017 #9 Opublikowano 26 Listopada 2017 19 minut temu, Wislanin napisał: Zbiornik standardowy 120x40x50. chodziło mi o Pseudotropheus elongatus mphanga No to teraz wszystko jasne?. Powiem tak... Będzie dynamicznie, ale przeszkód nie widzę. Są zwolennicy dwóch gatunków w takich akwariach w układach z dwoma samcami, ale można też z trzema po jednym samcu. Ryby kupujemy młode po 10szt. Z czasem, gdy będziesz rozróżniał samice od samców, to sobie zredukujesz do 1+3, lub jak natura ciebie obdaży tymi samicami. Wszystko zależy na jakie charaktery trafisz, ale uprzedzam, że może być ostro.
Wislanin Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor #10 Opublikowano 27 Listopada 2017 Witam ponownie Witam czy mogę zamienić Melanochromis johanni na Melanochromis cyaneorhabdos - maingano
Rekomendowane odpowiedzi