Karolhunter Opublikowano 21 Listopada 2017 #1 Opublikowano 21 Listopada 2017 Witam czy w/w zbiorniku mogę umieścić po haremie 1 samiec 4 samice -Aulonocara lwanda red Oraz Aulonocara jacobfreibergi hongi orange Ewentulnie co można połączyć z 1 opcją? Pozdrawiam (ps czytalem propozycje połączeń ale nie mogę znaleźć magicznej tabeli o aulonocarach o ktorej wspmniano w kilku postach). Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
tom77 Opublikowano 24 Listopada 2017 #2 Opublikowano 24 Listopada 2017 W dniu 21.11.2017 o 11:31, Karolhunter napisał: Aulonocara lwanda red może być W dniu 21.11.2017 o 11:31, Karolhunter napisał: Aulonocara jacobfreibergi hongi orange akwarium chyba trochę za małe W dniu 21.11.2017 o 11:31, Karolhunter napisał: czytalem propozycje połączeń ale nie mogę znaleźć magicznej tabeli o aulonocarach o ktorej wspmniano w kilku postach). Odpowiem Ci cytując fragment artykułu (w pierwszym poście wątku) o wyborze obsady w 200cm: W dniu 11.09.2016 o 00:38, tom77 napisał: Dla niepoprawnych Pawiolubów, chcących w ramach rybki "E" (coś extra) przemycić następnego grzebacza amatora, a których i tak nic przed tym nie powstrzyma - tabelka krzyżowania się Aulonek: http://www.malawicichlids.dk/html/aulomix.html I nie chodzi tu tylko o to, że rybki z tej samej grupy produkowały by bastardy. Jest więcej różnic, a przecież o to nam chodzi. Większość Aulonek proponowanych w naszym artykule (wśród rybek „B”), jest z grupy Stuartgranti, z wyjątkiem B4 (z grupy Chitande). Grupa Jacobfribergi, to statystycznie rybki trochę większe i trochę bardziej agresywne. Grupa Aulonek piaskowych to statystycznie ryby już znacznie większe. Jeszcze jeden szczegół – po wpuszczeniu do akwarium różnych gatunków pawi, można mieć problem z identyfikacją, które samice są które. Powyższy szwedzki link wrzucił kiedyś na nasze forum Jjacek. W dniu 21.11.2017 o 11:31, Karolhunter napisał: Ewentulnie co można połączyć Polecam lekturę wątku (nie artykułu): Pozdrawiam
MatiK Opublikowano 24 Listopada 2017 #3 Opublikowano 24 Listopada 2017 Jacobfreibergi są większe i dość mocno agresywne, tak jak napisał już Tomek więc tą opcję raczej bym odradzał. Łączenie Aulonocar w takim zbiorniku również. To dość spokojne ryby, ale najbardziej tłuką się właśnie między sobą, a przestrzeni nie masz dla nich zbyt wiele Pomyśl raczej o połączeniu haremu Aulonocar z jakimś innym niewielkim gatunkiem Non-Mbuna.
Karolhunter Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor #4 Opublikowano 24 Listopada 2017 Jacobfreibergi są większe i dość mocno agresywne, tak jak napisał już Tomek więc tą opcję raczej bym odradzał. Łączenie Aulonocar w takim zbiorniku również. To dość spokojne ryby, ale najbardziej tłuką się właśnie między sobą, a przestrzeni nie masz dla nich zbyt wiele Pomyśl raczej o połączeniu haremu Aulonocar z jakimś innym niewielkim gatunkiem Non-Mbuna. Dziekuje zs radyWysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
Karolhunter Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor #5 Opublikowano 24 Listopada 2017 Witam, z racji że znalazłem chwilę na ponowne studiowanie zagadnienia przed założeniem akwa, chcąc odszukać ten duński wątek wyrzuca brak owej strony ;/ Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi