Skocz do zawartości

Akwarium 300l start

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Ja bym jeszcze próbował inaczej ustawić  kamienie..coś mi osobiście nie leży w tym ustawieniu. Niby fajnie pod mbunę ale ja bym jeszcze inaczej spróbował  je ułożyć aby być pewnym efektów wizualnych:)

Ja też

Może próbuj coś przestawić a może ująć kamieni wg pewnych zasad kompozycji obrazu .

Przeczytaj tenmat o komponowaniu obrazu a szczególnie post poznera.

A może tak?

IMG_20180104_210313.thumb.jpg.5d1d5ad11272a52a1a532022a53313ab.jpg.8b26f4e7676c9ea7dd150d65c0221ec3.jpg

Moim zdaniem prawie dobrze z tymi kamieniami. Odsuń  wszystkie kamienie na co najmniej 5cm od szyb by ci potem czyścik magnetyczny wchodził ,  wyobraż sobie że znikło 5cm tej konstrukcji od dołu bo zniknie w piasku i płucz piasek zasypuj .

Ty poczytaj o startach biologicznych akwarium bo masz dać pożywkę + bakterie a nie same bakterie.

Opublikowano

2 godziny temu, deccorativo napisał:

Ty poczytaj o startach biologicznych akwarium bo masz dać pożywkę + bakterie a nie same bakterie.

Ja już zamówiłem bakterie takie jak polecił mi Andrzej tzn. Seachem stability.

Opublikowano
10 minut temu, Omen34 napisał:

Ja już zamówiłem bakterie takie jak polecił mi Andrzej tzn. Seachem stability.

a jaką ci pożywkę do tych bakterii polecił Andrzej?  czyżbyś miał startować na zegarek czyli na 744 godziny czekania?

Opublikowano
2 godziny temu, deccorativo napisał:

Ty poczytaj o startach biologicznych akwarium

To nie ładnie cytować samego siebie ale nie dajesz mi  wyjścia .

Może zrób to co napisałem .

Pytanie do  @marek_z_81

Jak zrobić by świeżak musiał przeczytać Podstawy i pierwsze dwa tematy z działów Start Akwaium i Woda ???? zanim otrzyma prawo pisania na forum , a nie głupio pytał o sprawy dawno tu opisane w szczegółach i wielokrotnie. Masz jakiś pomysł?

• Lubię to 1
  • eljot zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.