Skocz do zawartości

Akwarium 300l start

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Omen34 napisał:

i znowu tego  nie wiem jak to zrobic.

..jak już będziesz ustawiać to Ci podpowiemy. Ale na to nie ma złotej recepty bo wszystko też zależy od aranżu. Trzeba robić to metodą prób i błędów.

6 minut temu, Omen34 napisał:

Uzywasz deszczownice?

..nie.  Bo tylko utrudnia cyrkulację i spowalnia przepływ.

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

oki dzieki bardzo jak macie jeszcze jakie rady to piszcie chetnie dowiem.

Aha w sumie to mam jeszcze pytanko uzywasz cichlid lake salt i Malawi Victoria buffer firmy seachem?

Opublikowano

I jeszcze zapytanie jest wiele szkol co dac na spod akwa styropian kratki malarskie kratki do zlewu czy moga byc maty po panele sa takie prostkatne jakiej grubosci

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Omen34 napisał:

I jeszcze zapytanie jest wiele szkol co dac na spod akwa styropian kratki malarskie kratki do zlewu czy moga byc maty po panele sa takie prostkatne jakiej grubosci

-  styropian optycznie pogrubia warstwę piasku a ponadto często jest tak ,że pysie jak się dokopią to potem pływają kulki styropianu. Tak miałem u siebie.

- kratki po odkopaniu wyglądają mało estetycznie.

-  mata pod panele może być ale jak przy szybie ryby się do niej dokopią to róg podnosi woda i też przez jakiś czas mało estetycznie to wygląda.

- najlepszym wg mnie wyjściem jest spienione PCV. Może to najdroższa wersja , ale takie 3 mm PCV  jest na tyle sztywne i zarazem plastyczne ,że bardzo fajnie leży na dnie , ziarenka piasku ,które dostaną się pod niego są jakby przez spienione PCV  wchłaniane. To znaczy jest na tyle plastyczne,że ziarenka się w niego wbijają . Ja do szarego  piasku mam szare PCV. Ważne o tyle ,że po odkopaniu przez ryby nie rzuca się w oczy bo nie jest kontrastowe.

Wybór należy do Ciebie.

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Testy zakupione ktore polecil deccorativo teraz czekam na kuriera.

Co polecacie na tło bo ja u syna mam taka fototapete daje rade to nawet.

Prosze o jakies podpowiedzi czy to tez kwestia gustu?

Opublikowano

Wroce jeszcze do tematu prefiltra. Prefiltr który zaproponowal mi Andrzej czyli eheim jest wewnetrzny a chcialbym zewnetrzny macie jakies propozycje?

I druga rzecz grzałka 300W starczy?

Opublikowano
Wroce jeszcze do tematu prefiltra. Prefiltr który zaproponowal mi Andrzej czyli eheim jest wewnetrzny a chcialbym zewnetrzny macie jakies propozycje?
I druga rzecz grzałka 300W starczy?

Hejka. Grzałka 300 spokojnie powinna wystarczyć,ja mam taką i daje radę wszystko zależy jaką masz temperaturę otoczenia. Co do filtra spróbuj na początku gąbkę na zasys potem dokupisz coś ciekawego. 581fd483d9c817aafd2eccf4522875f3.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.