Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem początkującym chce założyć akwarium 250L. Jakie gatunki można łączyć Pyszczaki roślinożerne?? 2 lub 3 gatunki. Wiem że nie można mieszać roślinożernych i mięsożernymi.

Proszę i listę Pyszczaków.

Opublikowano

Witaj!

Więcej informacji na ten temat znajdziesz w dziale "obsady" wystarczy tylko poszukać albo wpisać na forumowej wyszukiwarce "Obsada do 250l"...

Opublikowano

Pytać, ale i samemu poszukać ;) na forum jest mnóstwo propozycji do takiego akwarium, wystarczy tylko skorzystać z wyszukiwarki. Daj coś od siebie, odwiedź galerię, szukaj, napisz jakie ryby Ci się podobają, a my podpowiemy, które z nich mogą być trzymane razem i przede wszystkim, czy nadają się do Twojego akwarium.

Opublikowano

Dzięki Matik ?? poszukam

2 godziny temu, AndrzejWalb napisał:

...przeniosłem temat do działu OBSADY. Teraz możesz śmiało tutaj pytać.

Dzięki AndrzejWalb

Opublikowano

Nie rozumiem tych ironicznych minek. Wiem, że najłatwiej jest czekać na gotowe, ale gatunków ryb z jeziora Malawi jest ponad 800, a takich, które w różnych kombinacjach nadają się do Twojego akwarium spokojnie kilkadziesiąt. Byłoby więc naszą stratą czasu, gdybyśmy rzucali propozycjami na oślep, a Ty po kolei byś odrzucał z jakiegoś powodu. Szukając ryb w galeriach możesz się zacząć przy okazji czegoś o nich uczyć co sprawi, że będziesz zwyczajnie lepiej przygotowany do hodowli. To nie są neonki, które wpuścisz do zbiornika i już, te ryby z wielu powodów potrafią czasem napsuć trochę krwi i wystawić na cierpliwość, szczególnie początkujących malawistów... Dlatego napisałem, żebyś sam poszukał i spróbował dobrać obsadę, a my wtedy możemy wspomóc wiedzą i podpowiedzieć, czy takie, a nie inne zestawienie jest ok.

• Lubię to 1