Deadi Opublikowano 21 Listopada 2017 #11 Opublikowano 21 Listopada 2017 Nie mam i nie wiem czy jest cichy, ale za 900zł masz wszystko w jednym i co najważniejsze bez prefiltrów i filtrów wew.
deccorativo Opublikowano 21 Listopada 2017 #12 Opublikowano 21 Listopada 2017 Nie chcę w temacie Eheima rozpisywać się o Fluval FX4 ale z tego co tu piszą ci co go kupili to nie jest cichy ( pompa na wierzchu to cicha tylko taka od C.O.) ale na pewno w realu sika zdecydowanie powyżej 1000l/h i może być i mechanikiem i biologiem w jednym z otwieraniem co 1-2 tygodnie do płukania gigagąbek. Tu zgadzam się w pełni z @Deadi Ale tu nie boimy się tego otwierania bardzo częstego. To kup Odyssea CFS500 za 118$ ma dokładnie budowę tego FX4 ale pompę w środku i kosztuje 1/2 Fluvala. i nie ma problemów z simeringami i przeciekaniem jak to ktoś u nas już napisał oceniając w temacie tego Odyssea - znajdz gościa i spytaj na PW o opinię. Są ludzie z taką siłą w łapie że śruby w drewno palcami wkręcają a każdy kran urwą albo przekręcą więc co tam jakieś plastikowe zaczepy , szczególnie jak się krzywo założy głowicę i na siłę zamknie zaczep.
cyganeczka Opublikowano 21 Listopada 2017 #13 Opublikowano 21 Listopada 2017 Ja nie pisze ze jest zły. Jest cichy i to owszem. Łatwy dostęp . Być może zle mam poustawiane. Wcześniej miałam eheima tego okrągłego i wydaje się być lepszy choć starszy. Ja myśle o kupnie tego co poleca@deccorativo odyssea. Myśle ze tu trzeba kupić eheima dwukrotnie większa moc aby szło jak należy. Ja mam akwarium 150cm i z drugiej strony woda stoi. Wiem ze to za mały filtr ale mam w zamian 2. Uwierz jbl e coś tam jest lepszy Aha jeszcze coś. Na początku około miesiąca śmigał. Potem wszystko spadło na łeb na szyje. A nowka funkiel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
piotriola Opublikowano 21 Listopada 2017 #14 Opublikowano 21 Listopada 2017 6 minut temu, cyganeczka napisał: Wcześniej miałam eheima tego okrągłego i wydaje się być lepszy choć starszy. Te filtry można jeszcze kupić, piszesz o zielonym 2260 ?
cyganeczka Opublikowano 21 Listopada 2017 #15 Opublikowano 21 Listopada 2017 Te filtry można jeszcze kupić, piszesz o zielonym 2260 ? Tak. Nie znam się za bardzo ale ten był lepszy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
piotriola Opublikowano 21 Listopada 2017 #16 Opublikowano 21 Listopada 2017 4 minuty temu, cyganeczka napisał: Tak. Nie znam się za bardzo ale ten był lepszy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Miał mocniejszy silnik, i stąd lepsze osiągi. Tylko cena powala
cyganeczka Opublikowano 21 Listopada 2017 #17 Opublikowano 21 Listopada 2017 Miał mocniejszy silnik, i stąd lepsze osiągi. Tylko cena powala Akurat nie patrzyłam na niego jak kupowałam 4. Bo chciałam mieć najlepszy i najnowszy. Jednak to w parze nie idzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
GOLUMN Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor #18 Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Dzisiaj wystartowałem ze swoim Malawi 260l a wraz z nim EHEIM professionel 4+ 600 2275 Powiem wam że jestem pod wrażeniem.Śmiga aż miło.Jeszcze nigdy nie miałem tak dużego ciśnienia na wylocie deszczowni a filtr jest od góry do dołu wypełniony ceramiką.Te plastikowe rurki z dwóch dolnych koszyków wywaliłem i dołożyłem ceramiki. Wiem że jeszcze żadnego syfu nie ma ale póki co ocena na duży plus. Na razie filtr trochę buczy i czuć wibracje na wężu wylotowym ale mam nadzieję że z czasem ucichnie. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez GOLUMN
cyganeczka Opublikowano 29 Grudnia 2017 #19 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Przykleiłes te poduszeczki pod filter czarne ? Chwile pochodzi i ucichnie. Ja kołysze swoim na boki, choć nie trzeba. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
GOLUMN Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor #20 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Poduszeczki przykleiłem. Filtr dodatkowo stoi w misce na macie akustycznej.
Rekomendowane odpowiedzi