Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chcę w temacie Eheima rozpisywać się o Fluval FX4 ;)

ale z tego co tu piszą ci co go kupili to nie jest cichy ( pompa na wierzchu to cicha tylko taka od C.O.)  ale na pewno w realu sika zdecydowanie powyżej 1000l/h i może być i mechanikiem i biologiem w jednym z otwieraniem co 1-2 tygodnie do płukania gigagąbek. Tu zgadzam się w pełni z @Deadi

Ale  tu nie boimy się tego otwierania bardzo częstego. :P

To kup Odyssea CFS500  za 118$  ma dokładnie budowę tego FX4 ale pompę w środku i kosztuje 1/2 Fluvala. i nie ma problemów z simeringami i przeciekaniem jak to ktoś u nas już napisał oceniając w temacie tego Odyssea - znajdz gościa i spytaj na PW o opinię.

Są ludzie z taką siłą w łapie że śruby w drewno palcami wkręcają :lol: a każdy kran urwą albo przekręcą więc co tam jakieś plastikowe zaczepy , szczególnie jak się krzywo założy głowicę i na siłę zamknie zaczep.:(

Opublikowano

Ja nie pisze ze jest zły. Jest cichy i to owszem. Łatwy dostęp . Być może zle mam poustawiane. Wcześniej miałam eheima tego okrągłego i wydaje się być lepszy choć starszy.
Ja myśle o kupnie tego co poleca@deccorativo odyssea. Myśle ze tu trzeba kupić eheima dwukrotnie większa moc aby szło jak należy. Ja mam akwarium 150cm i z drugiej strony woda stoi. Wiem ze to za mały filtr ale mam w zamian 2. Uwierz jbl e coś tam jest lepszy
Aha jeszcze coś. Na początku około miesiąca śmigał. Potem wszystko spadło na łeb na szyje. A nowka funkiel

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
4 minuty temu, cyganeczka napisał:

Tak. Nie znam się za bardzo ale ten był lepszy.

Miał mocniejszy silnik, i stąd lepsze osiągi. Tylko cena powala

Opublikowano
Miał mocniejszy silnik, i stąd lepsze osiągi. Tylko cena powala

Akurat nie patrzyłam na niego jak kupowałam 4. Bo chciałam mieć najlepszy i najnowszy. Jednak to w parze nie idzie.

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj wystartowałem ze swoim Malawi 260l a wraz z nim EHEIM professionel 4+ 600   2275

Powiem wam że jestem pod wrażeniem.Śmiga aż miło.Jeszcze nigdy nie miałem tak dużego ciśnienia na wylocie deszczowni a filtr jest od góry do dołu wypełniony ceramiką.Te plastikowe rurki z dwóch dolnych koszyków wywaliłem i dołożyłem ceramiki.

Wiem że jeszcze żadnego syfu nie ma ale póki co ocena na duży plus.

Na razie filtr trochę buczy i czuć wibracje na wężu wylotowym ale mam nadzieję że z czasem ucichnie.

Edytowane przez GOLUMN
Opublikowano

Przykleiłes te poduszeczki pod filter czarne ?
Chwile pochodzi i ucichnie.
Ja kołysze swoim na boki, choć nie trzeba.