Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam też sporo kamieni. Część opiera się o tło z PCV. Też przez chwilę zastanawiałem się co z cyrkulacją, ale stwierdziłem, że to sprawa drugorzędna. Ryby jedzą to i srają, to nieodzowna część zabawy z pyszczakami :) Osobiście nie jestem fanatykiem jeśli chodzi o czystość wody i "fruwające" gdzieniegdzie rybie odchody mi zupełnie nie przeszkadzają. Przy regularnych podmianach nie ma to większego wpływu na parametry wody. Poniżej moje akwarium.

akwa XI 2017.jpg

• Lubię to 5
Opublikowano

@timi no i teraz się odzywasz jak już mam zalany zbiornik z nową aranżacją :P 

Jakoś zapomniałem o twoim gruzowisku i nie skierowałem kolegi @luck83 na ciebie ale dobrze że się odezwałeś w jego temacie ;) 

Czyli ma się rozumieć że tylko podmieniasz wodę i nic innego nie robisz z odchodami ryb które zapewne są między kamieniami?

Opublikowano
16 minut temu, egon44 napisał:

Czyli ma się rozumieć że tylko podmieniasz wodę i nic innego nie robisz z odchodami ryb które zapewne są między kamieniami?

Na tą większą stertę mam skierowany wylot z narurowca i jak wrzucę 3 bieg na pompie to nieźle mi wymiata syf z pomiędzy kamieni, a i przy podmianie staram się wężem wypłukiwać.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

@timipodoba mi się to Twoje gruzowisko! :) wylot z narurowca mam od tej samej strony co Ty (jesli dobrze widzę na zdjeciu) i myślę, że jak zastosuję Twój patent na wydmuchiwanie odchodów to będzie OK. 
Podobnie uważam, że nie ma sensu przesadnie i fanaberyjnie wręcz liczyć każdej kupy pyszczaka na piasku. To jest życie, a nie czerwony dywan na plejadzie gwiazd. 
W nadchodzący weekend biorę się za re-aranzację nowego gruzowiska, czas pokaże jak to będzie działać i co będzie do poprawy. 

@timiczy mógłbym poprosić Cię o dodatkowe zdjęcia zbiornika? chętnie zdjęcie z profilu i "z ujęcia boczno-kątowego ;)

Edytowane przez luck83