Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z użytkowników obecnych albo przeszłych może mi podpowiedzieć jak wyjąć z głowicy gumki na których jest osadzona ośka wirnika? Po dłuższej przerwie postanowiłem go kompletnie wyczyścić no i za nic w świecie gumki na których jest osadzona ośka nie chcą wyjść? Pech chciał, że na dodatek lekko ośkę przechyliłem i się ułamała. :angry: Nowa wraz z kompletem gumek jest już w drodze ale jak stare wyciągnąć?

Miał ktoś kiedyś coś takiego? Za wszelkie pomysłowe wskazówki będę wdzięczny. :)

Opublikowano
W dniu 6.11.2017 o 15:22, Jerry_jerry napisał:

Miał ktoś kiedyś coś takiego? Za wszelkie pomysłowe wskazówki będę wdzięczny. :)

Wskazówki mogą być ale twoje info nie pełne.;)

Ułamana część ośki tkwi w gumkach ?

Jeśli ośka dała się wyjąć w dwu kawałkach a idzie nowy wirnik z ośką i dwiema gumkami to masz prosty sposób wyjęcia.

Mierzysz fi ośki i dobierasz długą śrubę o fi gwintu jak ośka lub minimalnie większą - wkręcasz śrubę i wyrywasz z korzeniami gumkę .

Czasami tam jeszcze oprócz gumki siedzi  taki plastikowy koszyczek - on rzadko ulega uszkodzeniu chyba że go pokiereszujesz jakimś ostrym narzędziem.

Opublikowano

Ośka ułamana ale obydwie części wyjęte. Pozostały mi tylko gumki, które muszę wyciągnąć. Nowa ośka wraz z kompletem gumek już w drodze - dlatego też chciałem stare usunąć aby sama ośka pewnie siedziała.

O sposobie wkręcenia czegoś i wyrwania gumki też myślałem. Jednak na chwilę obecną przede wszystkim czekam na nowy zestaw plus wymyśliłem, że może da radę wyjąć gumkę z głowicy np. wkładem do długopisu. Kilka dni chciałem się wstrzymać do czasu aż uwięziona guma podeschnie i łatwiej wyjdzie niż taka mokra przywarta do plastiku.

Dzisiaj pokombinuję i dam znać czy coś z tego wyszło. :)

Opublikowano

Przepraszam za post pod postem.

Dziękuję koledze @deccorativoza podsuniecie pomysłu. Udało się. :) Niestety wklad od długopisu nie dał rady ale sruba już tak. Obie gumki wymienione, nowa oska na miejscu i wszystko poskladane do kupy.

Temat uważam że zamknięty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.