Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, SlavekG napisał:

U mnie natomiast w 60cm  wiekszosc kamieni jest niska a ryby plywaja po calej wysokosci akwa.

Mam  podobnie, aranżacja w wysokim na 60cm akwarium ma w najwyższym miejscu 30cm a ryby pływają po całym baniaku a nie tylko przy skałach.

Nie wiem czemu tyle osób powtarza teorię że mbuna plywa tak wysoko jak siegaja kamienie jak jakąś mantrę ;)

• Lubię to 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Epilog: ostatecznie kupilem po 10 szt sp hara, saulosi i rdzawy. Na razie baniak wydaje się pusty i korci mnie domowic 10 szt acei itungi ale z drugiej strony nie chce przerybic na poczatku przygody z malawi. Dzieki za wszystkie rady.

Edytowane przez Arcicha
Opublikowano
27 minut temu, Arcicha napisał:

Epilog: ostatecznie kupilem po 10 szt sp hara, saulosi i rdzawy. Na razie baniak wydaje się pusty i korci mnie domowic 10 szt acei itungi ale z drugiej strony nie chce przerybic na poczatku przygody z malawi. Dzieki za wszystkie rady.

A ja bym został przy trzech gatunkach tylko szedłbym w układy wielosamcowe...

Fakt mniej ryb,ale zauważysz bardziej ich ciekawe zachowania...

Oczywiście wspomnę o tym że gruzowisko to podstawa w mbunie ;) 

Opublikowano (edytowane)

20180407_144113.jpg

Niestety tlo robi za lustro (czarna folia na zewnatrz - wymienie na czarne pcv do srodka). A lepsze zdjecie zrobie wieczorem.

Edytowane przez Arcicha
Opublikowano
47 minut temu, Arcicha napisał:

20180407_144113.jpg

Niestety tlo robi za lustro (czarna folia na zewnatrz - wymienie na czarne pcv do srodka). A lepsze zdjecie zrobie wieczorem.

Pobaw się ustawieniem światła tak aby nie padało ono na tylną szybę tak jak ma to u siebie zrobione kolega @marcin73m ...

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja też mam folię od zewnątrz i odbić w tle nie mam, jeśli już to faktycznie w przedniej szybie, szczególnie do południa - kiedy jasno w pokoju. 

Ja dałem tego typu przesłonki, które ograniczają padanie światła na tył. Wiele osób stosuje ten patent, sprawdza się, daje fajną czarną głębię.

IMG_20171113_155325.thumb.jpg.ac6a74369beb93fbacab8e002423d76f.jpg

• Lubię to 1