pablojogi Opublikowano 1 Listopada 2017 #11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Samice Msobo Magunga żółte? a to ciekawe myślałem, że są pomarańczowe bo posiadam:-)
przemo-h Opublikowano 1 Listopada 2017 #12 Opublikowano 1 Listopada 2017 27 minut temu, haribo napisał: Qrde no widzę że ciężko będzie z tym yellowem . Jeśli faktycznie nie przejdzie to może zrezygnuje z niego... ale z ciężkim sercem To może tak : Wariant 2 : 1. Pseudotropheus acei 2. Metriaclimę Msobo Magunga/ lub Saulosi ( z tym ze wyczytałem ze ciężko o samice przy Magunga a z kolei o ładne Saulosi ponoć tez - nie wiem ile w tym prawdy? ) 3. Melanochromis cyaneorhabdos maingano 4. Labeotropheus trewavasae thumbi west *synodontisy pewnie jeszcze dołożę bo mi się mega podobają sumy . Ewentualnie zostanie wariant pierwotny ale bez kulfona: 1. Pseudotropheus acei 2. Labidochromis caeruleus 3. Melanochromis cyaneorhabdos maingano 4 . Synodotisy Obie opcje mogą być. W tej pierwotnej możesz ewentualnie powiększyć harem maingano. 1
Bezprym Opublikowano 1 Listopada 2017 #13 Opublikowano 1 Listopada 2017 Samice Msobo Magunga żółte? a to ciekawe myślałem, że są pomarańczowe bo posiadam:-) Pablo to chyba zależy od posiadanego oświetlenia. Na wszystkich zdjęciach w necie jednak są żółte. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
pablojogi Opublikowano 1 Listopada 2017 #14 Opublikowano 1 Listopada 2017 Pablo to chyba zależy od posiadanego oświetlenia. Na wszystkich zdjęciach w necie jednak są żółte. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Przy białym też mam pomaranczowa także raczej tego koloru jest rybaWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
haribo Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor #15 Opublikowano 1 Listopada 2017 Koledzy pablojogi i Bezprym najpewniej są żółto pomarańczowe a swoją drogą oboje macie te rybska wiec czy uważacie że moja obsada w wariancie poniżej ma rację bytu na podstawie waszych obserwacji ? bo z tego co czytam to niezle kilery te Magungi;) 1. Pseudotropheus acei 2. Metriaclimę Msobo Magunga3. Melanochromis cyaneorhabdos maingano 4. Labeotropheus trewavasae thumbi west
Bezprym Opublikowano 1 Listopada 2017 #16 Opublikowano 1 Listopada 2017 Ja nie mam niech Pablo się wypowie.,jak u niego się spisują.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
pablojogi Opublikowano 2 Listopada 2017 #17 Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja mam i polecam akwa ciut większe bo 432 l ale w Twoim pewnie też dadzą radę, powodzenia!!!
haribo Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor #18 Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Akwarium dojrzewa więc przyszedł czas podjąć decyzję odnośnie obsady . No i tu mam ogromny problem bo zaciekawiłem się non-mbuną i poważnie zastanawiam się nad taką obsadą : Placidochromis phenochilus Mdoka white lips Labidochromis caeruleus Copadichromis borleyi „Mbenji” lub Copadichromis borleyi kadango red fin *widzę, że są różne informację o minimalnym akwarium dla Copadichromisów ale jednak mam nadzieję, że się uda . Jako , że finalnie w baniaku ma być kolorowo i w miarę spokojnie to powyższa obsada wydaje mi się być idealna . Mam też pytanko jaka jest różnica w zachowaniach między Copadichromis borleyi - Mbenji a Kadango red fin ? Dzięki. Edytowane 25 Listopada 2017 przez haribo
Rekomendowane odpowiedzi