Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, przemo-h napisał:

Już Vallisneria pięknie przysłoniła te łączenia. Nie żałuj jej światła, na pewno się przyjmie i naturalnie zacieni miejscami zbiornik tworząc świetny klimat. 

A ryby jej nie wykopia?

Moze oblozyc kamyczkami?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie 

Tak patrzę na moje rybki i zastanawiam się ,czy nie mam za mało kamieni.

Rybki chowają się za falownikiem. 

Jeden Kadango rozdaje karty.

Coś zmienić? Mam trochę kamieni, nie te same ale .. Lawa i inne brązowe 

Mam rybki NMbuna 

Opublikowano
16 godzin temu, cyganeczka napisał:

Witajcie 

Tak patrzę na moje rybki i zastanawiam się ,czy nie mam za mało kamieni.

Rybki chowają się za falownikiem. 

Jeden Kadango rozdaje karty. emoji848.png

Coś zmienić? Mam trochę kamieni, nie te same ale .. Lawa i inne brązowe 

Mam rybki NMbuna 

To dopiero początek. Problem polega na tym, że dołożenie kamieni nie rozwiąże raczej problemu. Non-mbuna zajmuje dużo większe rewiry niż mbuna, a oprócz tego dla Twoich ryb ważniejsza jest przestrzeń, ponieważ są to ryby otwartych wód. Koledzy podkreślali przy doborze Twojej obsady, że Kadango potrzebuje większego zbiornika i pamiętam, że masz z czasem zamiar powiększyć swoje akwarium. To będzie najlepsze rozwiązanie i im większy postawisz, tym mniej uciążliwy dla reszty będzie samiec Kadango. 

Opublikowano
To dopiero początek. Problem polega na tym, że dołożenie kamieni nie rozwiąże raczej problemu. Non-mbuna zajmuje dużo większe rewiry niż mbuna, a oprócz tego dla Twoich ryb ważniejsza jest przestrzeń, ponieważ są to ryby otwartych wód. Koledzy podkreślali przy doborze Twojej obsady, że Kadango potrzebuje większego zbiornika i pamiętam, że masz z czasem zamiar powiększyć swoje akwarium. To będzie najlepsze rozwiązanie i im większy postawisz, tym mniej uciążliwy dla reszty będzie samiec Kadango. 

Witaj to nie aktualne.
Dziś przeciekło mi akwa. Jestem w trakcie przeprowadzki. Dzięki za odpowiedz. Przydała się !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk