Kylo Opublikowano 16 Października 2017 #1 Opublikowano 16 Października 2017 Witam wszystkich nazywam się Krzysztof mam 38 wiosen i jestem z Rudy Śląskiej dziś biorę się za zakładanie zbiornika doświadczenie z rybkami miałem przez długie lata ale z paletkami potem zaczynałem z krewetkarium najpierw zwykle redki i yellowki potem crystale teraz mnie naszło na Malawii i tak oto jestem ? , dziś biorę się za postawienie zbiornika na piasku i skały potem dam mu parę tygodni na stabilizację no i zakup rybek ? , mam zbiornik Juwel Lido 120 wiec nie jest za duże ale myślę że na początek przygody wystarczy ?
MatiK Opublikowano 16 Października 2017 #2 Opublikowano 16 Października 2017 Witaj na forum wygląda na to, że wiesz o co chodzi więc czekamy na jakieś fotki z postępów prac powodzenia!
Kubeq Opublikowano 16 Października 2017 #3 Opublikowano 16 Października 2017 10 minut temu, Kylo napisał: mam zbiornik Juwel Lido 120 wiec nie jest za duże ale myślę że na początek przygody wystarczy ? Witaj. Twój zbiornik ma wymiary 61x41x58 i niestety nie nadaje się do trzymania nawet najmniejszego gatunku pyszczaków malawijskich.
Kylo Opublikowano 16 Października 2017 Autor #4 Opublikowano 16 Października 2017 Czyli lepiej sprzedać kupić inny ☺
MatiK Opublikowano 16 Października 2017 #5 Opublikowano 16 Października 2017 Się zasugerowałem tym 120... Jeśli rzeczywiście takie są wymiary zbiornika to kolega @Kubeq ma rację.
Kylo Opublikowano 16 Października 2017 Autor #6 Opublikowano 16 Października 2017 Taki mam wolny po crystalach wiec myślałem ze na tym spróbować by może ale widzę ze nie warto odkładam zakładanie baniaka ten sprzedam dołożę kupie inny większy ? tzn szerszy bo tu pewnie jest problem
MatiK Opublikowano 16 Października 2017 #7 Opublikowano 16 Października 2017 Najlepiej i dłuższy i szerszy
Kubeq Opublikowano 16 Października 2017 #8 Opublikowano 16 Października 2017 Godzinę temu, Kylo napisał: Czyli lepiej sprzedać kupić inny ☺ Zdecydowanie tak bym zrobił. Wymierz dokładnie miejsce w którym chcesz postawić zbiornik i zamów jak największy jaki Ci się tam zmieści, nie oszczędzaj na szerokości bo przy pysiach im większa powierzchnia dna tym lepiej. Jak już będziesz wiedział jaki baniak będziesz miał to wtedy będzie czas omówić resztę zagadnień związanych z twoim przyszłym malawi
Kylo Opublikowano 16 Października 2017 Autor #9 Opublikowano 16 Października 2017 Tak zrobię Kubeq ? dziękuję za cenne informacje na start ?
marcin73m Opublikowano 16 Października 2017 #10 Opublikowano 16 Października 2017 27 minut temu, Kubeq napisał: nie oszczędzaj na szerokości ale i nie bagatelizuj wysokości, 60 cm to naprawdę dobry wybór - prawda Jakubie?
Rekomendowane odpowiedzi