Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypomnij mi, ponieważ nie doszukałem się na jak długi zbiornik chcesz zrobić symulacje chmur ?

Wysłane z mojego RMX3301 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
21 minut temu, aurban6 napisał(a):

Nie potrafię sobie wyobrazić Arduino i c#. TypeScript ok czyli javascript ale to bardziej jako klient.

Chyba, że PCA.... chcesz obsłużyć przez raspberry z Windowsem, Linuxem (net core). Dla mnie to kiepski pomysł.

Wysłane z mojego RMX3301 przy użyciu Tapatalka

Jeszcze nie wiem jak pójdę w stronę arduino. Nadal badam sprawę.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

@makok Popieram robienie dla zabawy :) Sam uwielbiam ;) Mam czujnik jasności otoczenia i sterowanie z uwzględnieniem obecności domowników ;)

Dla średnicy kątowej Słońca 0,54 stopnia, gdy chmury są na wysokości 3 km, "cień" Słońca na ziemi ma 28m. (dla 1,6m to kilka % różnicy  jasności dla lewej i prawej strony, dla 100% nieprzezroczystych chmur.) Życzę takiego zbiornika :)

Edytowane przez triamond
  • Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Ludzie więcej wiary 🤣

Nie odwiedziecie mnie od pomysłu i tak i tak. Na to ego jest za duże, to wiedzą Ci którzy wiedzą już od lat.

@triamond ndal myślisz za wąsko... że chmura ma X cień... A gdyby chumra miała taki cień na jaki pozwal rozdzielczość lampy? Albo chmura miaa 20km cień który przelatywał by nad 2m akwa z prędkością 200m/s? Kaman, precież byłeś nad morzem, chociaż raz.

Edytowane przez makok
Opublikowano
1 minutę temu, aurban6 napisał(a):

Wschód i zachód można obliczyć na podstawie latitude, longitude nie trzeba targać z jakiegoś zew api.

Wschód i zachód mógłbym jeszcze obliczyć, ale równiania na fazę księżyca mnie pokonały, więc wolę zassać wszystkie potrzebne dane niż się bawić w liczenie, natrzaskać błędów. Łatwiej mi idzie pisanie softu niż wyższa matematyka. 🤣