Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 10.01.2019 o 12:26, troad napisał:

Na razie gdybym miał cokolwiek dokładać, to dorzuciłbym Lethinopsom dziewczynę bo chłopaki świrują czasami o czym już wspominałem

Może faktycznie warto byłoby tak zrobić, wymienić 1-2 samce na 2-3 samiczki. Wydaje mi się, że samce Lethrino pokazałyby się z jeszcze lepszej strony mając o kogo konkurować - powszechnie wiadomo że samce pięknieją gdy chcą się przypodobać samicom. Masz tak przepiękne te lethrinusy że aż szkoda by było nie dodać tej "wisienki na torcie" :)

• Lubię to 1
Opublikowano
39 minut temu, Limak86 napisał:

Może faktycznie warto byłoby tak zrobić, wymienić 1-2 samce na 2-3 samiczki. Wydaje mi się, że samce Lethrino pokazałyby się z jeszcze lepszej strony mając o kogo konkurować - powszechnie wiadomo że samce pięknieją gdy chcą się przypodobać samicom. Masz tak przepiękne te lethrinusy że aż szkoda by było nie dodać tej "wisienki na torcie" :)

Zgadzam się z Tobą i myślę o tym. Wstrzymuje mnie tylko myśl przed odławianiem tych samców w moim akwarium. Ech.. nie będzie to łatwe ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, pozner napisał:

Zostaw samce i dokup samice.

Dzięki za poradę, a nie uważasz że za chwilę będzie za ciasno? Chciałbym uniknąć jednak wyjmowania dekoracji i ganiania z siatką.
Choć z drugiej strony myślę, że być może okaże się to dobrym posunięciem, bo np. po wprowadzeniu samic te 4 samce (tego najmniejszego nie liczę) nabiorą więcej pewności i będą większą przeciwwagą dla C.B.Kadango.
Jest to prawdopodobny scenariusz?

Opublikowano

Trudno powiedzieć. Kadango to silny i wielki kloc. Nie bez powodu polecany jest nawet do obsady z predatorami. Lethrinops to też jest kawałek ryby, ale wydaje się delikatniejszy. Na razie dokupiłbym samic, jeśli to możliwe i obserwował bym. 

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
35 minut temu, Kadango napisał:

W 50 sekundzie jak oddaliłeś ujęcie widać 2 takie snopy światła na ten duży kamień pośrodku. To są właśnie te diody COB

Tak, dokładnie 😉.