Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z mojej strony mogę tobie polecić tego sprzedawcę(od razu też napiszę że to nie jest reklama) http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6256675&string=Hw&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hcp-hou-1-3-0905&id=90100

Zakupiłem od niego filtr HW-302 i pracuje u mnie już od ponad dwóch lat...Nic nie buczy,nie cieknie, a co ważne od dnia zakupu aż po dzień dzisiejszy nie ma i nie było z nim problemów...

Zapewne ktoś napisze na pewno trafiłeś na dobry egzemplarz i stąd nie masz z nim problemów...Poleciłem tego sprzedawcę dwóm kolegom z pracy którzy zakupili modele HW-303 no i również nie mają z nimi problemów...Może to przypadek albo i szczęście ale nie mnie to oceniać :P 

Tak czy inaczej ostateczna decyzja należy do ciebie gdzie zakupisz filtr ;) 

Nawet najlepszym producentom znanych marek filtrów zdarzają się buble :) 

Edytowane przez egon44
Opublikowano

Andrzej ma rację .

Ja na twoim miejscu bym nieco inaczej podszedł do zakupu tego kubła HW304 A  - koniecznie A

Musisz się liczyć z dwoma faktami

- kubeł ma 55W więc na pewno nie będzie bezgłośny :( ale na pewno jest najtańszy  z tych 2000l/h

- gdzie kupisz nie ma znaczenia bo producentem jest jeden - koncern SunSun Chiny , ale produkcja tego modelu może być w wielu chińskich fabryczkach o róznej kulturze i technologii wykonania.

Niestety nie mamy ani wiedzy ani możliwości wyboru i na tym polega ta loteria.

Zanim jednak zakupisz tu i ówdzie to zadaj pytanie sprzedawcy jak on załatwia reklamacje na kubły HW

czy się przyp...ala do każdej reklamacji że jest ok i po tygodniu trzymania odsyła ten sam kubeł  czy też bez szemrania i natychmiast wysyła kubeł-nówkę - przeprasza i po sprawie.

Bo takie pesymistyczne warianty też tu na forum są opisane.

Jak z góry wiesz że trafisz na cichy kubeł i bezawaryjny to kupuj gdzie najtaniej i nie patrz na gratisy bo i tak większość z nich idzie od razu do szafki na wieczny spoczynek.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie ja miałem taki przypadek. Na różnych forach można przeczytać jakie te filtry są bezgłośne ale mocne. Fakt moc swoją mają ale mój egzemplarz 304A chodził jak traktor. Użerałem się ze sprzedawcą dosyć długo aż ostatecznie zażądałem zwrotu pieniędzy. Najpierw wymienił mi samą głowicę ale to nic nie dało. Za drugim razem poprosił abym odesłał filtr cały tj. z wszystkim co zakupiłem. Po kilku dniach dostałem info, że zwracają kasę. W ten oto sposób definitywnie wyleczyłem się, z Sunsunów i nawet nie patrzę w stronę ich produktów.

Pewnie miałem takie szczęście, że na moim egzemplarzu małe rączki coś się omsknęły ale sami forumowi koledzy słyszeli dziwne stuki. W zasadzie słuch mam dobry i żona nawet mówi, że za dobry i jak ja to mogę słyszeć jednak filtr może szumieć ale musi pracować równo. W tym egzemplarzu na pewno tak nie było.

Myślę, że jedyną opcją dla mnie to Unimaxy. Podobno cisza jak makiem zasiał. Niektórzy chwalą JBLa ale jak poczytasz niektóre opinie to też mają swoje za uszami.

Życzę powodzenia w zakupie Chinola i oby sprawował się jak należy. ;)

Edytowane przez Gość