Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Mlody2316 napisał:

Ceramika ponad rok była a Matrix ok 2-3 miesięcy. 

Zrobiłem tylko test na no2 i na moje oko idealnie 0.05. Jutro rano powinienem mieć kobietę to powtórzę i postaram się zrobić resztę testów.

Czyli jest git :) 

1 minutę temu, deccorativo napisał:

Mlody dwa parametry wody w akwarium w twoim przypadku są ważne przed wpuszczeniem ryb.

pH o wyniku 7,4 lub wyżej ale zmierzone testem kropelkowym firm Zoolek lub JBL wyłącznie i koniecznie takim o zakresie 7,4-9

temperatura wody 24-26 C :D

jak spełniasz te oba warunki to wpuszczaj ryby tylko tu też jest mój warunek.

Mają to być ryby z uznanej hodowli takie czyste genetycznie a nie stado kundli z najbliższego zoologa dobrane wg kolorów - bo zaraz zaczniesz 3 nowe tematy - identyfikacji - obsady - diety i do czego ta kolejna ryba może być podobna.

Jestem tego samego zdania...

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem pH i jest na pewno ciemniej jak 7.4 tak ok 7.7 na moje oko.

Woda 26

Testy mam jbl. Tak jak pisałem starałem się dobrze przygotować. Dużo czytałem forum. Zanim cokolwiek zacząłem robić.

A co do ryb to tak jak pisałem wcześniej do Malawian mam blisko. Więc chyba dobry wybór? W piątek mam być rano po rybki.

Obsada to Hara, Rdzawy i Saulosi.

A jak będę ryby co ile robić testy i jakie? No3 na pewno ale co ile i co jeszcze? 

I kiedy pierwszą podmienić wodę? I ile 20%? Co tydzień na przykład? 

Edytowane przez Mlody2316
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mała aktualizacja. 

Rybki wpuszczone w poniedziałek 09.10.2017 zmieniła się trochę obsada i hodowla. Kupiłem w tanganikamalawi.pl u p.Dariusz Gaża i mogę polecić pełen profesjonalizm.

Chindongo saulosi 13szt     

Labidochromis hongi Sweden 10

Pseudotropheus sp." elongatus mphanga" 10szt

Malawian się umówił i później sprzedał ryby komuś innemu.

No2 robione dziś 0.025

Jeszcze proszę o jakieś opinie na temat fluval 406 myślę o nim czy nie dołożyć z gąbki jako mechanika jeszcze? 

received_1656668524363543.thumb.jpeg.725c6edca8b7027868c9fa1c85681be6.jpeg

received_1656667197697009.thumb.jpeg.abef4b962a9d6bd2ab16d34d56c73c4a.jpeg