Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przegrodę mam od początku w kaseciaku. Pisałem tez ze nie mam filtra zewnetrzego wiec zloze mi się nie przyda.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Koledzy to mają świętą cierpliwość aby jeszcze próbować pomóc. Jak można wyczytać to dwoicie się i troicie a kolega ma to i tak głęboko w podłożu. :confused: Bardziej czeka na kolejne zgony aniżeli działa.

A czy to tak trudno zakupić od @Pleziorro złoże i nawet bez filtra zewnętrznego z niego skorzystać? Bierzesz 1 litr złoża dzielisz na trzy części, wsypujesz do nowej rajstopy tudzież podkolanówki  (nie wiem jak to się nazywa ale kiedyś żona mi coś takiego odstapila) i wkladasz do akwa? Tu chodzi o to by złoże i biologia wystartowała i ryby uratować a nie wszystko negowac lub co gorsze nawet nie odpowiadać. No chyba prościej nie można zacząć działać. Nawet filtra nie musisz kupować. Trzeba działać i nie myśleć o estetyce - tym zajmiesz się później. Włóż złoże w rajstopy i ratuj stworzenia.

Możesz jeszcze zrobić tak, że całą ceramikę wrzucasz do rajstopy. Powstaje rolka. Aby nie zasyfic złoża całość owijasz drobną gąbka  (do kupienia są płaty na allegro u użytkownika woda-tech). Końcówki gąbki zaszywasz i całą tuleje wkladasz do akwarium. Masz pseudo hamburga bez napędu ale z dojrzałą biologia którą wspomagasz Prodibio (1 ampułka). To wszystko.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 godzin temu, Jerry_jerry napisał:

A czy to tak trudno zakupić od @Pleziorro złoże i nawet bez filtra zewnętrznego z niego skorzystać?

Ja chciałem oddać a nie sprzedać, wystarczyło wsiąść w auto lub metro i za godzinę mieć litr złoża ze stabilnego baniaka.

No ale zauważyłem to samo o czym piszesz, więc nie mam więcej nic do dodania w temacie, ryb szkoda.