dzierlatka21 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 #1 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam, jak w temacie, czy ta ryba w układzie 2:5 z jakimś drugim gatunkiem towarzyszącym, nadawałaby się do akwarium 375l?
tom77 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 #2 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Wielosamcowość z szansami, ale bez gwarancji. Są bardzo różne relacje na temat tych ryb. Jeśli L.marginatus kilkusamcowo, to spróbowałbym 3+5. Do grzebaczy dołączyłbym toniowe Copadichromisy - najlepiej harem "torpedowatych" nie "karpiowatych".
pozner Opublikowano 29 Sierpnia 2017 #3 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 5 godzin temu, dzierlatka21 napisał: Witam, jak w temacie, czy ta ryba w układzie 2:5 z jakimś drugim gatunkiem towarzyszącym, nadawałaby się do akwarium 375l? Absolutnie tak. Marginatus jest trym największym i najbardziej asertywnym Lethrinopsem. To nie jest mbuna, więc wielosamcowość jest możliwa, a wręcz wskazana. Samiec alfa pokazuje wszystko, co ma do pokazania i nie ma zabójczych ciągotech.
dzierlatka21 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor #4 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Uff to dobrze, bo te lethrinopsy najbardziej mi się podobają, no chyba, że polecilibyście jakieś mniejsze? Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez dzierlatka21
dzierlatka21 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor #6 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Chyba marginatus bardziej do mnie przemawia
marcin1ja1 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 #7 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 1 minutę temu, dzierlatka21 napisał: Chyba marginatus bardziej do mnie przemawia Zastanowiłbym się jednak nad tymi mniejszymi kopaczami. Marginatus to jednak największy przedstawiciel Lethrinopsów. Oczywiście jeżeli jesteś bardzo napalony na ten konkretny gatunek to resztę obsady możesz odpowiednio dopasować.
dzierlatka21 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor #8 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Nie no, nic na przymus, jeżeli tak ma być, to te mniejsze też mi pasują
pozner Opublikowano 29 Sierpnia 2017 #9 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Albus ma wszystkie kolorki występujące w jeziorze. Niebiesko-żółty korpus, niebieską głowę, czerwono nakrapiane płetwy. Moim zdaniem to jest najładniejszy Lethrinops. Rośnie do ok. 12cm.
dzierlatka21 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor #10 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) A copadichromis trewavasae jako towarzystwo byłby ok? I jak tak to w jakim układzie? (Bardzo ładne, ale z tego co czytam to stadne ryby, a ja nie chcę przerybienia więc może Aulonocara stuartgranti ?) Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez dzierlatka21
Rekomendowane odpowiedzi