Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze taniej jest pomalować plecy czarną farbą :)

Oczywiście dobrze przyklejona folia jak najbardziej, a co do pcv, którego w sumie nie jestem jakimś wielkim entuzjastą :) bo mam i strukturalne DIY i pcv, to najlepiej się sprawdza 3mm.

Pomyśl jeszcze nad piaskiem, do otoczaków polnych bardziej pasuje rzeczny nieregularny piasek z drobnymi nieregularnymi kamyczkami.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pleziorro napisał:

Jeszcze taniej jest pomalować plecy czarną farbą :)

Niekoniecznie, ale też brałem to pod uwagę- jedynie jak szybę przednią porysujesz to już sobie zbiornika nie odwrócisz- bo łatwo nie będzie się tego pozbyć. Folia ma tę wadę, że żeby ją dobrze nałożyć trzeba najlepiej akwarium bokiem położyć, bo inaczej będzię ciężko. Farba z kolei śmierdzi i brudzi. Najmniej problematyczne w montażu jest PCV, ale też najdroższe, a efekt niekoniecznie najlepszy. Do wyboru- do koloru :P

Edytowane przez bakus_44
Opublikowano (edytowane)

Tu masz kolego filmik obrazujący o co mi chodzi. PCV wygąda jak ten kaseciak, folia, czy odpowiednia farba jak reszta. Oczywiście nie wiem czy tutaj na reszcie również nie ma pcv- dochodzi też kwestia oświetlenia- ale dlatego mniej więcej uznaje wyższość folii nad pcv.

Przednia szyba i tak będzie odbijała to co na zewnątrz akwarium. To co nazywamy efektem lustra przy folii, bo przez to kiedyś skusiłem się na PCV, to delikatne cienie pojawiające się gdy ryba podpłynie blisko tylnej szyby- jest to prawie niewidoczne i ustępuje gdy szyba zmatowieje przez glony, więc nie wiem o co tyle szumu z tym lustrem.

Zdjęcia mojego zbiornika z boku masz w galerii.

Edytowane przez bakus_44
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprawa z akwarium posunęła się dalej, także czas na aktualizację. Jako tło w końcu użyłem plytę hips 1mm. Wklejona została w środku.  

Proszę o ocenę ułożenia kamieni, póki co na zewnątrz akwarium. Planowana obsada to mbuna, także pod nią gruzowisko. Każda sugestia mile widziana.

20180303_193205_Burst02.jpg

20180303_193024.jpg

20180303_193227.jpg

• Lubię to 2