Skocz do zawartości

375/450L Malawi w pracy ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszły ceny, muszę miesięcznie 30zł więcej płacić :cry: nawet zastanawaim się nad zmianą sprzętu w akwa na taki, co bardziej zadba o mój już nadszarpnięty portfel...

Opublikowano
Poszły ceny, muszę miesięcznie 30zł więcej płacić :cry: nawet zastanawaim się nad zmianą sprzętu w akwa na taki, co bardziej zadba o mój już nadszarpnięty portfel...

Każdy nad tym myśli. Mi po założeniu Akwa i zakupie plazmy rachunki wzrosły o 100zł / miesięcznie......urządzeń w domu tylko przybywa a energia ciagle w górę. Niech pobuduja elektrownie atomową i będzie taniej :wink:

Opublikowano

Każdy nad tym myśli. Mi po założeniu Akwa i zakupie plazmy rachunki wzrosły o 100zł / miesięcznie......urządzeń w domu tylko przybywa a energia ciagle w górę. Niech pobuduja elektrownie atomową i będzie taniej :wink:

Dlatego super rozwiązaniem jest to co w tytule tego Topicu - czyli - akwarium w pracy :wink::D

Opublikowano
siema Neno cyt:"Tak na szybko liczac to rocznie oszczedzasz ok.77kWh x 0,20 zl = 16zł"

chlopie 1kWh juz w zeszlym roku (przynajmniej okolice Wrocka) kosztowala juz 0,45zł a od nowego roku jeszcze miala cena energii elektrycznej wzrosnac wiec naprawde trzeba coraz bardziej zwracac uwage na pobor mocy bo nas rachunki zezra :(

;) faktycznie .

Nie sprawdzalem ceny na rachunku a ta mi utkwila w pamieci bo czytalem jakis artykul z archiwum :)

Znaczy nie oszczedzamy 16 tylko 40zł . Ot i tyle. Filtr sie szybciej "splaci" .

Swoja droga to nieźle nas to kosztuje .

Mi wychodzi blisko 1000zł /rok ;(