Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Chciałbym oficjalnie się przywitać i przedstawić swoje akwarium.

Wymiary: 180x60x34  367l (made by Akwarium Szczecin),

Filtracja: Narurowiec + dwa cylkulatory Aquael (4000, 2500),

Pokrywa: tubond DIY,

Obsada: Labidochromis Caeruleus 2+4, Metriaclima Estherae Red Red 1+1 + młodzież, Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano 1+1, Pseudotropheus Socolofi 2+0 (do oddania)  Melanochromis Auratus 1+ 0 (do oddania).

20414319_108489333112089_6386466127010530046_o.thumb.jpg.935272ce5cb57020ede14b6f4baf6a51.jpg20448901_110853742875648_7254954936748563908_o.thumb.jpg.7fe37b9220fb4e96c44ce0c5b5036764.jpg

Opublikowano

Witaj Łukaszu w naszym skromnym gronie :) 

Miałem okazję już wcześniej widzieć twój zbiornik na grupie FB i powiem że jest całkiem przyjemny dla oka tylko jeszcze musisz popracować nad obsadą...

Poza tym to nie mam się już do czego innego przyczepić poza obsadą :D 

Pozdrawiam

Andrzej ;) 

Opublikowano

Dziekuję,

Egon44: tak jak rozmawialiśmy wczesnej, rybki są u mnie tymczasowo. Jak oddam (w następnym tygodniu) samce Socolofi i Auratusa to zredukuje na pewno trochę kamieni. W obecnej chwili potrzebuje więcej kryjówek.  

Również pozdrawiam,

Łukasz 

Opublikowano

Cześć Andrzej,

kolory pewnie przekłamane z aparatu:)

Mógłbyś się rozwinąć? Nie wiem czym o to Tobie chodziło ale faktycznie akwarium na żywo jest dużo ciemniejsze.

Opublikowano
13 minut temu, formeliusz napisał:

Mógłbyś się rozwinąć?

..myślę ,że miałeś źle ustawiony balans bieli i  jeszcze parę innych parametrów .Aparat nie poradził sobie z oświetleniem z akwa.  Jestem pewny ,że w rzeczywistości  akwa jest jeszcze bardziej atrakcyjne .

Opublikowano

Andrzej mogę Cie zapewnić, że fotografem to nie jestem:) Pierwsze zdjęcia wychodził mi całe rozmazane lub całkiem czarne... z tych prezentowanych można powiedzieć, że jestem dumny;) Dzięki za komentarz.  Pozwolę sobie jeszcze dodać 5 groszy do obsady:  Labidochromis Caeruleus też wypadnie z tego akwa. Kolejne 330l jest w budowie.